Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TKH stoot deel connectivity-activiteiten af

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group verkoopt de meerderheid van zijn industriële connectivity-activiteiten. Daarover heeft het beursgenoteerde technologiebedrijf overeenstemming bereikt met de Nederlandse investeerder Torqx Capital Partners. Er wordt een nieuw bedrijf, genaamd Cable Connectivity Group, opgezet dat de aandelen van een groot deel van het betreffende onderdeel van TKH zal overnemen.

De activiteiten zullen worden gedesinvesteerd voor een ondernemingswaarde van 113 miljoen euro, terwijl TKH 17 miljoen miljoen euro in Cable Connectivity Group zal investeren om een minderheidsbelang van 44 procent te verwerven. De transactie kan naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond en zal dan resulteren in een eenmalige nettowinstbijdrage van tenminste 30 miljoen euro.

De desinvestering is onderdeel van het in juni aangekondigde Simplify and Accelerate-programma van TKH. Met deze strategische zet is volgens het bedrijf hierin een belangrijke eerste stap gezet. De resterende activiteiten uit het TKH-subsegment Industrial Connectivity Systems worden geïntegreerd in het Subsegment Manufacturing Systems.

Gevestigd in meerdere landen

Cable Connectivity Group gaat aangestuurd worden door Torqx en het zogeheten key-management van de werkmaatschappijen zal tevens participeren. "We zien goede kansen om commerciële synergieën tussen de werkmaatschappijen te realiseren en om de verkoopactiviteiten van de groep te versnellen", zegt managing partner Harmen Geerts van Torqx.

De betreffende activiteiten zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, Italië en Polen. Het gaat om Jobarco, Pantaflex en Capable in Nederland, TKD Kabel en Schrade Kabel & Elektrotechnik in Duitsland, TKH Kabeltechniek in Polen en KC Industrie in Italië. De gezamenlijke omzet bedroeg vorig jaar 183,7 miljoen euro met een bedrijfsresultaat (ebita) van 15,4 miljoen euro. De werkmaatschappijen waren goed voor ruim 600 voltijdsbanen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Janus Henderson groter in TKH
  2. 07 mrt TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TKH Group

39,860 23 apr
-0,260 -0,65%
Premium

TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links