Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeizorgen drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag lager gesloten. De afnemende Chinese economische groei, die een dag eerder bekend werd gemaakt, zorgde nog voor terughoudendheid op de Japanse markt. De op een grootste economie ter wereld groeide afgelopen kwartaal in het traagste tempo in 27 jaar. Daarnaast werd uitgekeken naar de bedrijfsresultaten die de komende weken naar buiten komen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent in de min op 21.535,25 punten. Telecomconcern SoftBank en robotmaker Fanuc, twee zwaargewichten in de index, verloren respectievelijk 1,2 en 1,5 procent. Autobouwer Toyota won 1,3 procent. Volgens zakenkrant Nikkei wil de Chinese overheid meer gebruikmaken van hybride voertuigen om de luchtvervuiling tegen te gaan en zich niet alleen richten op elektrische auto's. Dit zou positief zijn voor Toyota.

De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong ging 0,2 procent omhoog. De Kospi in Seoul dikte 0,4 procent aan. In Australië sloot de All Ordinaries 0,1 procent in de min. Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Reserve Bank of Australia bleek dat de centrale bank klaarstaat om de rente te verlagen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links