Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'

Gepubliceerd op 16 jul 2018 om 06:58 | Views: 3.016

Akzo Nobel 17 mei

76,53 -0,57 (-0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Oud-bestuursvoorzitters Aarnout Loudon en Kees van Lede van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds middels een financiering te versterken. Ze doen dit via een ingezonden brief aan het Financieele Dagblad maandag.

AkzoNobel ligt in de clinch met de vakbonden en pensioenfonds APF over de pensioenvoorziening van het bedrijf. Die strijd heeft vorige week op diverse Akzo-locaties tot 24-uursstakingen geleid. De voormalige topmannen voeren al langer achter de schermen druk uit op het verfbedrijf om de heikele kwestie op te lossen. Tot dusver hebben die gesprekken niet tot resultaat geleid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
erjee-ff
0
Volgens een ingezonden opiniestuk in het FD van afgelopen vrijdag ("De vakbonden varen een gevaarlijke koers in hun conflict met AkzoNobel", Coen Teulings) heeft men de pensioenregeling bij AkzoNobel omgezet van defined benefit naar defined contribution in 2005. Daarmee is het risico verlegd van werkgever naar werknemer (dit is bij heel veel pensioenregelingen gebeurd).

Het interessante is nu dat de omzetting van de pensioenvoorziening plaats heeft gehad in de tijd dat Loudon commissaris was bij AkzoNobel, en van Lede was tot 2003 bestuursvoorzitter van Akzo. Hebben de heren toch achteraf spijt van hun beslissing?

Rowi62
0
Kan het zijn dat het directie pensioen ook in het AKZO fonds zit? De heren willen dan zelf niet gekort worden. Prive belang dus. CDC is CDC en de er is daarna gewoon toch weer risico genomen met aandelen. Gepensioneerden zitten in het bestuur dat dat goedkeurde.!
chandue
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links