Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vooruitzichten Sligro veelbelovend'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Sligro over het eerste half jaar zijn ietwat tegenvallend. De vooruitzichten voor het groothandels- en supermarktbedrijf zijn echter veelbelovend. Dat stelden Rabobank en ING donderdag in rapporten over de onderneming.

Sligro zag de omzet en winst in de eerste helft van dit jaar licht oplopen, mede dankzij het economisch herstel. De totale opbrengsten namen met 1,1 procent toe tot 1,27 miljard euro. Gecorrigeerd voor overnames en veranderingen in het winkelbestand kwam de omzetgroei op 0,5 procent. Die percentages vielen wat de analisten betreft wat tegen.

Met name de resultaten van Foodservice, waar een omzetdaling in het tweede kwartaal (min 0,4 procent) en een lichte stijging over de eerste zes maanden (plus 1,8 procent) werd behaald, bleven achter bij de verwachtingen. Rabo rekende op respectievelijk plussen van 3,4 procent en 3,5 procent. De bank voorzag een stijging van het bedrijfsresultaat (ebit) met 4,1 procent. Dat kwam mede doordat Rabo geen rekening had gehouden met een kostenpost van 4 miljoen met betrekking tot de pensioenen.

Kostenbesparingen

Volgens Rabo is de toon van het management over het tweede halfjaar bescheiden optimistisch. Onder meer zal het bedrijf profiteren van kostenbesparingen en het openen van nieuwe winkels. Mogelijk verlaagt Rabo de verwachtingen voor de periode tot en met 2017. Ook ING zal de verwachtingen als gevolg van de cijfers iets bijschaven. De verbetering van de onderliggende winst en het instappen en groeien op de Belgische markt zal de 'investment case' van Sligro ondersteunen, meent die bank.

Zakenbank Theodoor Gilissen stipte de internationale uitbreiding van Sligro aan. Het bedrijf meldde donderdag dat de groothandelstak in het najaar van 2016 zijn eerste vestiging opent in België. De uitbreiding naar dat land vergt volgens het bedrijf een investering van circa 30 miljoen euro in de komende drie à vier jaar. Daarmee wordt ,,eindelijk'' een start gemaakt met de internationale expansie, aldus analist Joost van Beek.

Rabo, ING en Theodoor Gilissen handhaafden hun koopadviezen voor het aandeel Sligro. Dat koerste donderdag omstreeks 11.30 uur 1,6 procent hoger op 34,45 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: weinig verrassing bij Sligro
  2. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

13,780 14:42
-0,040 -0,29%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links