Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goed kwartaal Walmart op Amerikaanse markt

Gepubliceerd op 16 mei 2019 13:51 | Views: 1.747

Ahold Delhaize 16:54

23,86 -0,27 (-1,12%)

Walmart 02 jul

119,21 0,00 (0,00%)

BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft met zijn verkopen in de Verenigde Staten het beste resultaat in een eerste kwartaal behaald in negen jaar. De omzet in Amerikaanse winkels die minstens een jaar zijn geopend nam in de eind april afgesloten periode met 3,4 procent toe. Daarmee lag de vergelijkbare verkoop al vier kwartalen op rij op meer dan 3 procent.

De online verkoop bij Walmart steeg met 37 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf is online in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Amazon. Internationaal daalde de omzet door ongunstige wisselkoerseffecten. De totale omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar lag 1 procent hoger op 123,9 miljard dollar.

De nettowinst van 's werelds grootste supermarktconcern bedroeg 3,8 miljard dollar tegen 2,1 miljard dollar een jaar eerder, toen Walmart een grote last in de boeken moest zetten. Overigens waarschuwt Walmart wel dat de hogere importheffingen tegen China kunnen leiden tot prijsstijgingen van sommige producten voor Amerikaanse consumenten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 67% zegt kopen 3 stemmen
Walmart 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Walmart

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare