Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meerdere biedingen op vliegtak Thomas Cook

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 08:49 | Views: 1.210

Air France-KLM 18 jun

8,19 0,00 (0,00%)

Thomas Cook Group 18 jun

14,29 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN) - De Britse reisorganisatie Thomas Cook heeft meerdere biedingen ontvangen voor haar luchtvaartdivisie of delen daarvan. Dat meldde Thomas Cook in een handelsbericht, waarin het bedrijf ook waarschuwt voor een uitdagend zomerseizoen.

Thomas Cook maakte in februari bekend zijn luchtvaartactiviteiten te willen verkopen. Met de opbrengst wil het kwakkelende bedrijf zijn schulden afbouwen en investeren in de tak die vakanties aanbiedt. Lufthansa maakte onlangs bekend een overnamebod voor te bereiden op vakantievlieger Condor van Thomas Cook. Tot andere potentiële bieders zouden bijvoorbeeld Ryanair, IAG, Virgin en easyJet behoren. Thomas Cook is bezig de voorstellen te bekijken.

Volgens het toerismeconcern stellen veel Britse klanten hun vakantieplannen voor de zomer uit vanwege het brexitproces. De economische en politieke onzekerheid en meer promotie-acties hebben samen met gestegen kosten voor brandstof en hotels een negatieve impact op de winstontwikkeling voor het gehele jaar, aldus Thomas Cook. In de eerste helft van het gebroken boekjaar werd een onderliggend brutoverlies geleden van 245 miljoen pond, omgerekend bijna 281 miljoen euro. Dat was een jaar eerder een min van 170 miljoen pond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Thomas Cook Group 67% zegt verkopen 3 stemmen
Air France-KLM 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Thomas Cook Group Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord