Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore krikt omzet op

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 07:26 | Views: 3.162

HAL Trust 24 jan

146,80 +1,60 (+1,10%)

SBM Offshore 24 jan

16,05 -0,03 (-0,19%)

SCHIEDAM (AFN) - SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet en handhaaft de prognoses voor heel 2019. Dat blijkt uit een handelsbericht van de maritiem oliedienstverlener.

De omzet steeg met 18 procent tot 456 miljoen dollar vergeleken met een jaar eerder. Bij de divisie Lease and Operate daalden de inkomsten maar bij het onderdeel Turnkey verdrievoudigde de omzet. Turnkey profiteerde onder meer van meer werkzaamheden voor het Johan Castberg-olieveld in Noorwegen, waarbij SBM diensten verleent aan Statoil.

Topman Bruno Chabas zei dat de prestaties van SBM in de afgelopen periode in lijn liggen met de doelstellingen en dat het bedrijf goed heeft gepresteerd. De projecten in uitvoering verlopen zoals verwacht. Het FPSO-project Liza Destiny ligt op koers bij een werf in Singapore en is de laatste bouw- en commissiefase ingegaan.

SBM handhaaft zijn prognoses voor een omzet van circa 2 miljard dollar en een bedrijfsresultaat (ebitda) van ongeveer 750 miljoen dollar in heel 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 5 stemmen
SBM Offshore 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links