Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraar NN boekt meer winst

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft in het eerste kwartaal de winst zien stijgen. De verzekeraar deed onder meer goede zaken in eigen land en met zijn levensverzekeringentak in Japan. Ook werd een jaar eerder de winst nog gedrukt door een flinke storm, waarvoor veel schade moest worden vergoed.

De nettowinst kwam uit op 512 miljoen euro, tegenover 399 miljoen euro een jaar eerder in dezelfde periode. Analisten hadden gemiddeld juist gerekend op een wat lagere winst. De operationele winst steeg van 313 miljoen naar 468 miljoen euro. De winst pakte ook hoger uit door een winstuitkering van een belang in het voormalige ING Life Korea.

De verzekeraar sneed ook verder in de uitgaven. De kostenbesparingen in het voorbije kwartaal door verbetering van de efficiëntie kwamen uit op 20 miljoen euro. In vergelijking met het ijkjaar 2016 zijn de kosten al met 310 miljoen terug geschroefd. Eind 2020 moet dan uitkomen op 400 miljoen euro.

Aandeelhouders bijpraten

In Nederland werd onder meer geprofiteerd van de sterke positie van de levensverzekeringendivisie. Ook werden meer nieuwe hypotheken aan de man gebracht. In Japan verdubbelde het aantal nieuwe verzekeringen. Ook werd in het Aziatische land geprofiteerd van gewijzigde belastingregels.

De belangrijke kapitaalbuffer Solvency II kwam uit op 213 procent. Dat was een jaar eerder nog 230 procent. Die daling hing samen met onder meer ongunstige renteontwikkelingen en de afschrijving van 500 miljoen euro voor een aandeleninkoopprogramma.

NN is nog steeds bezig met de samenvoeging van de eigen leven- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Verder ligt de focus nu op groei en verbetering van de klantervaring. NN is van plan aandeelhouders over de strategie bij te praten op een zogeheten capital markets day op 4 december.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,390 17:35
-1,040 -2,39%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links