Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Netflix voorziet tijdelijke dip in groeitempo

Gepubliceerd op 16 april 2019 22:54 | Views: 1.325

Netflix 03 jun

421,97 -5,34 (-1,25%)

LOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft er afgelopen kwartaal meer klanten bij gekregen dan ooit tevoren. Maar de videostreamingdienst is minder positief over de klantaanwas in het lopende kwartaal, in verband met prijsverhogingen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en delen van Europa.

In de eerste drie maanden steeg het aantal betalende klanten met 9,6 miljoen. Maar in het tweede kwartaal zullen er waarschijnlijk nog maar 5 miljoen klanten bijkomen. Netflix denkt overigens dat de klantengroei slechts tijdelijk afgeremd zal worden.

Als het publiek gewend raakt aan de nieuwe prijzen dan gaat het groeitempo naar verwachting weer omhoog. Netflix benadrukte verder in de loop van dit jaar weer nieuwe seizoenen uit te brengen van populaire series als Stranger Things en Orange is the New Black.

Onder de streep hield het bedrijf een kwartaalwinst van 344 miljoen dollar over, tegen 290 miljoen dollar een jaar eerder. De opbrengsten dikten tegelijkertijd aan van 3,7 miljard tot 4,5 miljard dollar. In de nabeurshandel op Wall Street werden de cijfers niet goed ontvangen. Het aandeel ging omlaag. Kenners vonden vooral de prognoses voor de klantengroei tegenvallen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Netflix

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare