Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Adviesfirma's willen verandering in top Boeing

Gepubliceerd op 16 april 2019 21:10 | Views: 1.207 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 27 mei

149,52 +4,79 (+3,31%)

CHICAGO (AFN) - De top van Boeing heeft forse kritiek over zich heen gekregen van twee aandeelhoudersadviesfirma's vanwege de problemen rond de 737 MAX. De firma's raadden beleggers aan om in verzet te komen tegen de manier waarop de leiding nu is vormgegeven bij de vliegtuigbouwer. Dat schrijft zakenkrant Financial Times.

Institutional Shareholder Services vindt dat Boeing-topman Dennis Muilenburg geen dubbelrol meer zou mogen bekleden. Hij is nu zowel voorzitter als uitvoerend topman. ISS pleit voor de komst van een onafhankelijke voorzitter, aldus de krant.

Glass Lewis, een branchegenoot van ISS, heeft een ander advies. Glass Lewis vindt dat het hoofd van het zogeheten audit committee bij Boeing vervangen zou moeten worden.

Het Amerikaanse concern wordt momenteel door tal van instanties onder de loep genomen. Met een toestel van het type 737 MAX deden zich in korte tijd twee dodelijke crashes voor, in oktober in Indonesië en in maart in Ethiopië. Er zijn ook al aandeelhouders die het concern voor de rechter hebben gesleept. Ze claimden dat Boeing ,,winstgevendheid en groei boven veiligheid en eerlijkheid heeft gesteld'' en de ware omvang van de veiligheidsproblemen van het toestel verborgen hield.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare