Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ING geïnteresseerd in overname Commerzbank'

Gepubliceerd op 16 apr 2019 om 17:40 | Views: 6.872

COMMERZBANK AG 17 mei

7,68 0,00 (0,00%)

ING 17:35

9,96 -0,16 (-1,55%)

AMSTERDAM (AFN) - ING is naar verluidt geïnteresseerd in een overname van Commerzbank. Het Duitse zakenblad Manager Magazin meldt op basis van ingewijden dat ING-topman Ralph Hamers zijn Duitse branchegenoot en de Duitse overheid heeft gevraagd om hiervoor onderhandelingen te kunnen starten, maar Commerzbank zou dat hebben geweigerd.

Manager Magazin schrijft ook dat ING tegen Commerzbank zou hebben geopperd om zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. Het Nederlandse financiële concern is in Duitsland al jaren een van de grotere private banken. ING telt er ongeveer 8 miljoen klanten.

ING wilde tegenover het ANP geen commentaar geven op het bericht. Een woordvoerder zegt wel dat de strategie van ING al jaren is gericht op groei op eigen kracht. Er zijn wel situaties waarin de bank volgens de zegsman een overname zou kunnen overwegen. Dat is bijvoorbeeld als de bank een bepaalde portefeuille graag wil hebben, of als de situatie op een markt waar ING al langer actief is opeens verandert.

Het bericht werd op de Duitse beurs enthousiast ontvangen. Commerzbank, dat eveneens niet wilde reageren, ging in Frankfurt ruim 3 procent hoger de handel uit. Bij ING in Amsterdam liep de koerswinst van eerder op de dag juist wat terug, tot een plus van 0,9 procent.

Er wordt in Duitsland al een hele tijd gesproken over een samengaan van Commerzbank met Deutsche Bank, maar daar is veel weerstand tegen. Zo zouden vakbondsleden in de toezichtsraad van Commerzbank willen dat de gesprekken over een fusie worden gestaakt. Ze zijn bang dat het beoogde samengaan van de twee Duitse financiële concerns te veel banen gaat kosten. Ook binnen de Europese Centrale Bank (ECB) zouden er vragen zijn gerezen over de logica van de deal, aldus bronnen. Een combinatie van Commerzbank en Deutsche Bank zou een moloch creëren met 1800 miljard euro aan bezittingen. Het zou qua grootte in Europa de nummer drie worden na het Britse HSBC en het Franse BNP Paribas.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 59% zegt kopen 22 stemmen
COMMERZBANK AG 73% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kenner66
0
Niet doen Ralph!! Loop je eigen weer niet voorbij al lijkt mij commerz toch ook wel een intersante bank om over te nemen.
Erny
0
Goed voor het ego van Hamers, slecht voor de aandeelhouders. Eerst de zaak thuis op orde zien te krijgen.
Andre E
2
Hoofdkantoor verplaatsen naar Duitsland. Lekker handig van Ralphje geen gezeik meer over salarissen en bonussen.
havik of duif
0
Interesse is wel wat laat, koers van de bank in januari € 5,54 en nu € 8.- en dan nog de bonus van 30 tot 35%. Meneer Ralph u kunt toch wel rekenen?
Bakker88
0
Hamers wil zeker zo meer gaan verdienen!

Is deze overname besproken tijdens het diner met het kabinet?
FlashHenk
0
Bakker88
1
quote:

Timberwolf schreef op 16 apr 2019 om 19:22:


Het ego van Hamers is Nederland ontgroeit jongens. Laat die man de ruimte.

Hamers had beter naar America kunnen vertrekken, omdat hij daar meer kan verdienen.
jonas
2

Hamers wil blijkbaar een Barrings two. Schandalig eerst hier met miljardensteun van de belastingbetaler overleven en vervolgens doodleuk willen vertrekken. Lijkt me echt beter dat de heer Hamers zelf maar eens vertrekt.


Groet, Jonas


Aad ruts
0
Ik begrijp dat Hamers niet goed licht bij ING maar Verhagen blijft ook zitten bij de post alle twéé voor de bühne zou beter zijn voor de koers van de aandelen als ze opstappen, maar er moet iets geburen in bankenland met deze lage RENTE zo kan het niet door gaan
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links