Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL en Sandd vragen vergunning voor deal

Gepubliceerd op 16 april 2019 16:04 | Views: 5.561

PostNL 14:52

1,35 -0,04 (-2,82%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL en branchegenoot Sandd hebben bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor hun voorgenomen samenvoeging. Dat heeft de toezichthouder bekendgemaakt.

De ondernemingen hadden hun plannen al op 25 februari gemeld aan de ACM. Op 1 april besloot de concurrentiewaakhond dat er een vergunning nodig is voor deze overname, waarna de partijen op 4 april hun aanvraag indienden. De toezichthouder is van mening dat er een risico is dat de consument door middel van hogere prijzen de dupe wordt van de samensmelting en wil daarom nader onderzoek doen naar de plannen van de postbedrijven.

Kenners voorspelden eerder al dat de deal weleens op concurrentiebezwaren zou kunnen stuiten, aangezien PostNL en Sandd gezamenlijk vrijwel de hele markt voor briefbezorging in handen hebben. Politiek is er echter veel steun voor de consolidatie. Verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) liet vorig jaar al doorschemeren dat zij bereid is haar bevoegdheid te gebruiken om een eventueel verbod terug te draaien.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Toekomstbeeld 16 april 2019 19:54
  quote:

  pjotr3 schreef op 16 april 2019 16:49:


  dit is toch OUD nieuws ?


  Ja en Nee.

  Op 1 april hebben zowel PostNL als Sandd per persbericht aangegeven dat ze de vergunning gingen aanvragen.

  Vandaag heeft de ACM bekend gemaakt dat zij die aanvraag van beiden op 4 April hebben ontvangen.

  Dus het onderwerp is niet nieuw. Het feit dat de ACM de aanvraag daadwerkelijk binnen heeft is het nieuws.

 2. Filasoft 17 april 2019 14:59
  De ACM heeft bezwaar tegen de samensmelting omdat zij zich zorgen maakt om het machtsblok van de combinatie PostNL-Sandd. Zij gaat nu onderzoek doen en zal tot de conclusie komen dat die zorgen terecht zijn en dat de consument de dupe zal worden van deze samensmelting. De ACM kan uit hoofde van haar functie die vergunning dus nooit verlenen, tenzij de politiek dit overruled. Dat dat gaat gebeuren is al aangekondigd door de staatssecretaris van economische zaken want een straat met 2 postbodes met een halfvolle postzak en elk een halve baan is economisch niet haalbaar. Ook daarvoor hoef je geen hoogopgeleide bedrijfseconoom te zijn.
  De uitkomst van het onderzoek staat al vast en het te volgen traject (H)erna staat ook vast. En zo heeft iedereen het razend druk.
  Als PostNL nu even snel garanties vastlegt dat particulieren niet de zakelijke post gaan subsidiëren is iedereen gerustgesteld. Als de postcodeloterij voortaan een cent meer gaat betalen voor hun spam kan de prijs van de particuliere postzegel weer een tijdje hetzelfde blijven.
 3. Sukkeltjes 17 april 2019 17:48
  quote:

  rationeel schreef op 17 april 2019 16:06:


  Het is een prachtig bedrijf. Je hebt gewoon iemand nodig die de mogelijkheden ziet om met zo'n mooi bedrijf geld te verdienen.

  Ik zou zeggen deze CEO weg en een geheide zakenman er voor in de plaats
  Nee man, we moeten een politieke troela die zo nu en dan met haar beentjes wijd gaat.
 4. Sps uslugi 26 april 2019 12:49
  voor 5 milj was er een betere toekomst geweest , nu word er geld verspilt aan een fusie die er mogelijk niet komt , postnl kan beter op de pakketdienst en nieuwe producten richten .
  De fusie betekent dat er een nieuwe speler aan komt die geen last van de post wetgeving heeft wat die blijft bij de nieuwe postnl bestaan .
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare