Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street veert op door sterke cijfers'

Gepubliceerd op 16 april 2019 14:49 | Views: 3.556

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting hoger openen. De indices koersen hiermee naar een nieuw hoogtepunt, dat voor onder meer de S&P 500 binnen handbereik ligt. Beleggers richten verder hun blik op de vloedgolf van kwartaalcijfers en er wordt uitgekeken naar de publicatie van de Chinese economische groeicijfers op woensdag.

Het sentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten is positief met dank aan een reeks sterke kwartaalcijfers. Zo haalden de grootste zorgverzekeraar in de Verenigde Staten UnitedHealth Group en medisch bedrijf Johnson & Johnson beter dan verwachte resultaten. De concerns krikten ook hun prognoses op voor het lopende jaar. Dit goede nieuws is een meevaller voor beleggers. Analisten rekenen in doorsnee op een daling van bedrijfswinsten over het eerste kwartaal.

De groei van China blijft verder de markt in spanning houden. Een teleurstellend cijfer kan roet in het eten gooien van de recente opmars op Wall Street. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) schroefde dinsdag zijn raming voor de groei van de Chinese economie naar beneden bij. Volgens OESO-economen groeit China dit jaar met 6,2 procent en komend jaar met 6 procent. Een hoop neerwaartse risico's zoals massale faillissementen en ineenstorting van de huizenprijzen liggen op de loer.

Bank of America

Bank of America zette in het eerste kwartaal een hoger resultaat in de boeken ten opzichte van een jaar eerder, waarmee de winst naar het hoogste niveau ooit steeg. De Amerikaanse bank deed vooral goede zaken in zijn consumentendivisie, waar het resultaat met een kwart toenam.

Ook BlackRock gaf een kijkje in de boeken. De omzet zakte ietwat in het eerste kwartaal en de winst bleef vrijwel vlak vergeleken met een jaar daarvoor. De vermogensbeheerder trok wel meer kapitaal aan: de netto-instroom was hoger en het beheerd vermogen ging omhoog.

Nabeurs komt ook streamingdienst Netflix met een handelsupdate. Beleggers kijken uit naar cijfers over de klantengroei, gezien de recente aankondigingen van Walt Disney en Apple om een eigen streamingdienst te lanceren.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot maandag 0,1 procent lager op 26.384,77 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,1 procent, tot 2905,58 punten. Techbeurs Nasdaq ging eveneens 0,1 procent omlaag, naar 7976,01 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare