Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM raakt opdracht knooppunt Hoevelaken kwijt

Gepubliceerd op 16 april 2019 13:51 | Views: 7.398

BAM 03 apr

1,25 -0,06 (-4,89%)

DEN HAAG (AFN) - Een consortium rond bouwbedrijf BAM is de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken kwijt. Het contract wordt ontbonden omdat Rijkswaterstaat en het consortium, waar ook branchegenoot Van Oord en ingenieurs- en adviesbureau Arcadis deel van uitmaakten, het niet eens konden worden over de financiële risico's. Dat schreef minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een Kamerbrief.

Bij de gunning van het project was een nieuwe contractvorm gebruikt, waarbij het consortium zowel de planningsfase als de bouw op zich zou nemen. Daarmee moest meer mogelijk gemaakt worden, maar uiteindelijk bleken er juist meer onzekerheden dan verwacht en grotere financiële risico's dan Rijkswaterstaat had begroot. Het consortium rondt de planningsfase af. Daarna wordt de opdracht opnieuw aanbesteed.

Het consortium rond BAM had de opdracht midden 2015 gekregen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar het zou om enkele honderden miljoenen gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 71% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
darkhorse11
0
Goede zet en de juiste koers bij BAM wordt voortgezet. Als er onzekerheden zijn en de financiële risico's alleen maar grotere worden of niet te overzien, moet je tijdig stoppen. Laat Rijkswaterstaat zelf de financiële risico's maar nemen. De meeste bouwers hebben het wel gehad de aanbestedingen uit het verleden.
havik of duif
0
Gisteren een nieuwe risico directeur aangesteld en hier het eerste resultaat.
Bam laat zien geleerd te hebben van het verleden, dit kan alleen maar de winstopbouw ten goede komen. Verstandig om het risico terug te geven aan de overheid.
peellander
1
Bam raakt die opdracht niet kwijt! neen, ze hebben die opdracht met ander ondernemers "in overleg" teruggegeven! dat is iets heel anders.
havik of duif
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare