Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italiaans onderzoek naar machtsmisbruik Amazon

Gepubliceerd op 16 april 2019 12:14 | Views: 1.358 | Onderwerpen: Italië

Amazon.com 29 mei

2.442,37 +41,27 (+1,72%)

ROME (AFN) - De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft een onderzoek geopend naar Amazon. De webwinkelreus zou met speciale deals misbruik hebben gemaakt van zijn dominante marktpositie. De financiële opsporingsdienst is bij een aantal dochterondernemingen van het Amerikaanse bedrijf binnengevallen om bewijs te verzamelen.

Amazon zou externe verkopers die via Amazon hun waar aanbieden voordeeltjes aanbieden als ze ook gebruikmaken van logistieke diensten van de techonderneming. Ze zouden bijvoorbeeld beter over het voetlicht worden gebracht op de site, waardoor ze meer kunnen verkopen. Volgens de Italiaanse marktwaakhond AGCM komt dat neer op concurrentievervalsing.

Tegen Amazon loopt ook een Europees onderzoek. Dat gaat over vermeend misbruik van verkoopgegevens over concurrenten die het platform gebruiken. De Duitse kartelwaakhond begon in november een eigen onderzoek naar Amazon na klachten van derden die het platform gebruiken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare