Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flow Traders voelt mindere marktcondities

Gepubliceerd op 16 april 2019 07:53 | Views: 6.919

Flow Traders 29 mei

31,52 +1,00 (+3,28%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kampte het eerste kwartaal van het jaar duidelijk met mindere marktomstandigheden. Dat zorgde er onder meer voor dat het handelsinkomen van de onderneming fors lager uitviel in vergelijking met het zeer sterke eerste kwartaal van 2018.

Het handelsinkomen kwam uit op 63,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 213,2 miljoen euro. Ook ten opzichte van het slotkwartaal van vorig jaar zakten de inkomsten. De handelsinkomsten in de laatste maanden van 2018 bedroegen 74,1 miljoen euro.

De mindere handelsinkomsten drukten ook op de winst. Die viel op jaarbasis 83 procent lager uit op 19,2 miljoen euro. Op kwartaalbasis werd ruim een kwart minder winst gemaakt. Flow Traders was in het voorbije kwartaal meer geld kwijt aan technologie en ook een boete van marktwaakhond AFM van 100.000 euro voor het te laat melden van sommige transacties drukte op het resultaat. Verder zorgde nieuwe boekhoudregels er voor dat de winst lager uitviel.

Risicodirecteur

De marge op het bedrijfsresultaat kwam in het eerste kwartaal van het jaar uit op 42 procent. Dat was een jaar eerder nog 63 procent en in het vierde kwartaal van 2018 werd een winstmarge van 46 procent behaald. Co-topman Dennis Dijkstra benadrukte dat Flow Traders mede door handelsdiversificatie een relatief sterk eerste kwartaal beleefde, gelet ook op de bredere markt.

Verder meldde Flow Traders dat Maarten van den Muijsenberg per 1 mei aan de slag gaat als risicodirecteur (global head of risk) van de onderneming. Op 18 april houdt Flow Traders een beleggers- en investeerdersdag (capital markets day) waar het partijen zal bijpraten over te voeren strategie. Het aandeel Flow Traders sloot maandag op 24,66 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 52% zegt verkopen 23 stemmen

Gerelateerd

Flow Traders

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 am1993 16 april 2019 10:21
    Wat een raar/negatief artikel om de resultaten van Flow Traders over het 1e kwartaal 2019 te vergelijken met de sterke kwartalen (1e kwartaal 2018, hoge volatiliteit en een buitengewone bate van > 100 M en het 4e kwartaal 2018 (hoge volatiliteit). Beter was het geweest om te vergelijken met het 3e en 4e kwartaal 2018 (rust op de beurs net als in het 1e kwartaal 2019).
    Maar ja, gelukkig weten de echte kenners de resultaten te waarderen, gezien de koersstijging.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare