Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resolutie Follow This is overbodig'

Gepubliceerd op 16 april 2018 10:10 | Views: 2.115

Royal Dutch Shell A 25 sep

11,13 -0,10 (-0,86%)

DEN HAAG (AFN) - DEN HAAG (AFN) - De resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan de klimaatdoelen van Parijs te houden, is volgens de olie- en gasmaatschappij overbodig. Shell zegt zelf al een leidende positie in te willen nemen in de overgang naar schonere energie. Het bedrijf raadt zijn aandeelhouders daarom aan tegen de resolutie te stemmen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering.

Shell wil zelf zijn CO2-voetafdruk in 2035 met 20 procent en in 2050 met de helft te verkleinen. Daarvoor hanteert het bedrijf een rekenmethode voor netto-uitstoot per verbruikte megajoule energie. Naar eigen zeggen gaat de ambitie van Shell veel verder dan de resolutie van Follow This.

In de plannen van de Brits-Nederlandse onderneming zijn namelijk de voetafdruk van de hele keten van winning tot gebruik van fossiele brandstoffen opgenomen, ook die van toeleveranciers en klanten. Daarmee blijft Shell flexibeler, stelt het bedrijf. Bovendien erkent de resolutie van Follow This volgens Shell niet dat de hele maatschappij moet veranderen.

Follow This zit Shell al enkele jaren op de huid om het bedrijf te dwingen groener te worden. De actiegroep kocht daartoe aandelen om zo resoluties in te kunnen dienen op aandeelhoudersvergaderingen.

Volgens Follow This laat de afwijzing van de klimaatresolutie zien dat het Shell-bestuur zich niet wil committeren aan het klimaatakkoord van Parijs. ,,De klimaatambities die Shell formuleerde als reactie op de vorige klimaatresolutie zijn onvoldoende om ‘Parijs’ te halen, en erger nog, onvoldoende om op korte termijn actie te ondernemen”, aldus Mark van Baal van de actiegroep. ,,Onze missie blijft: zorgen dat Shell zich genoeg gesteund voelt om zijn volle gewicht achter de overgang naar duurzame energie te zetten."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare