Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resolutie Follow This is overbodig'

'Resolutie Follow This is overbodig'

DEN HAAG (AFN) - DEN HAAG (AFN) - De resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan de klimaatdoelen van Parijs te houden, is volgens de olie- en gasmaatschappij overbodig. Shell zegt zelf al een leidende positie in te willen nemen in de overgang naar schonere energie. Het bedrijf raadt zijn aandeelhouders daarom aan tegen de resolutie te stemmen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering.

Shell wil zelf zijn CO2-voetafdruk in 2035 met 20 procent en in 2050 met de helft te verkleinen. Daarvoor hanteert het bedrijf een rekenmethode voor netto-uitstoot per verbruikte megajoule energie. Naar eigen zeggen gaat de ambitie van Shell veel verder dan de resolutie van Follow This.

In de plannen van de Brits-Nederlandse onderneming zijn namelijk de voetafdruk van de hele keten van winning tot gebruik van fossiele brandstoffen opgenomen, ook die van toeleveranciers en klanten. Daarmee blijft Shell flexibeler, stelt het bedrijf. Bovendien erkent de resolutie van Follow This volgens Shell niet dat de hele maatschappij moet veranderen.

Follow This zit Shell al enkele jaren op de huid om het bedrijf te dwingen groener te worden. De actiegroep kocht daartoe aandelen om zo resoluties in te kunnen dienen op aandeelhoudersvergaderingen.

Volgens Follow This laat de afwijzing van de klimaatresolutie zien dat het Shell-bestuur zich niet wil committeren aan het klimaatakkoord van Parijs. ,,De klimaatambities die Shell formuleerde als reactie op de vorige klimaatresolutie zijn onvoldoende om ‘Parijs’ te halen, en erger nog, onvoldoende om op korte termijn actie te ondernemen”, aldus Mark van Baal van de actiegroep. ,,Onze missie blijft: zorgen dat Shell zich genoeg gesteund voelt om zijn volle gewicht achter de overgang naar duurzame energie te zetten."

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,095 14:16
-0,375 -1,12%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links