Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sluiting clubs Basic-Fit raakt waarde aandeel'

Gepubliceerd op 16 maart 2020 10:05 | Views: 6.168

Basic-Fit 29 mei

22,80 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat sportschooluitbater Basic-Fit nu verplicht zijn sportscholen in verschillende landen moet sluiten, raakt de waarde van het aandeel. Kenners van KBC Securities rekenden voor dat het aandeel van het in Amsterdam genoteerde concern tot wel 3 euro aan waarde zal verliezen.

KBC gaat dan uit van een sluiting die twee maanden duurt. De huidige marktreactie waarbij het aandeel tot een vijfde verliest tot minder dan 18 euro is volgens KBC wat overdreven. De bank houdt vast aan zijn koopadvies met een koersdoel van 35 euro.

In de eerste twee maanden van het jaar opende Basic-Fit 40 extra sportscholen. Het bedrijf heeft het openen van meer nieuwe fitnessclubs tot nader order uitgesteld. Het bedrijf moedigt zijn klanten aan vanuit huis te sporten en onderzoekt hoe het gedupeerde leden tegemoet kan komen.

Opzeggen

Evengoed denkt KBC dat sommige leden hun abonnement zullen opzeggen. Afhankelijk van het soort contract kan dit met inachtneming van een opzegtermijn van een maand tot een jaar. Gemiddeld zijn klanten 23 maanden lid van Basic-Fit. Daarbij zijn ze in de loop van tijd minder loyaal aan het merk dan eerder.

ING benadrukt dat, als de maatregelen zo'n twee maanden duren, er geen betalingsproblemen zullen opspelen. De significante investeringen waar Basic-Fit voor staat en de geschorste huurinkomsten zijn volgens ING niet opgenomen in convenanten. ING voorziet een potentiële impact van mogelijk 20 procent op de aangepaste EBITDA dit jaar. ING benadrukt dat dit om een ruwe schatting gaat en dat de impact van het virus de komende tijd ongewis is net als het gedrag van mensen.

Als Basic-Fit zich trouwens beroept op overmacht (Force Majeure) is de onderneming niet verplicht om vergoedingen aan leden uit te keren, benadrukt ING. De bank blijft bij zijn koopadvies met een koersdoel van 38,25 euro. Het aandeel Basic-Fit noteerde maandag na krap een uur handelen 19,2 procent lager op 17,42 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 73% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Basic-Fit

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. dramm 19 maart 2020 10:54
    Massa is kassa de marge is laag maar de meeste zullen hun abonnement niet snel opzeggen ,de kosten gaan natuurlijk door vallen mijn inziens wel mee ok ze zullen minder sport repen etc etc verkopen maar ze behouden toch een redelijke inkomstenbron ,de Horeca krijgt veel grotere klappen bv .Ik wacht nog ff af maar wil er wel een paar aanschaffen voor 10 euro .
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare