Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beurzen hoger de week uit

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 24.946,51 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2752,01 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde vlak op 7481,99 punten.

De industriële productie in de VS is vorige maand een stuk harder gestegen dan economen in doorsnee hadden voorzien. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve. Daarnaast ligt het Amerikaanse consumentenvertrouwen volgens onderzoekers van de Universiteit van Michigan deze maand hoger dan alom gedacht.

Onrustig

In Washington is het evenwel al dagen erg onrustig. President Donald Trump zou nu zelfs zijn nationale veiligheidsadviseur aan de kant willen zetten, in dezelfde week dat minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de laan uit werd gestuurd. Wat ook voor reuring zorgt is het bericht dat speciaal aanklager Robert Mueller naar verluidt documenten heeft opgevraagd die verband houden met de Russische zakelijke belangen van president Trump.

Beleggers verwerkten ook overnamenieuws. Voormalig Qualcomm-topman Paul Jacobs zou bezig zijn investeerders te ronselen die hem willen helpen de chipfabrikant van de beurs te halen. Het aandeel noteerde 1,2 procent in de plus.

Qualcomm

Qualcomm vocht de afgelopen tijd nog tegen een vijandige overname door branchegenoot Broadcom, dat bereid was 117 miljard dollar op tafel te leggen. Dat in Singapore gevestigde technologiebedrijf is nu met kwartaalcijfers gekomen. Broadcom leverde op de beurs bijna 5 procent in.

Ook Tiffany gaf een kijkje in de boeken. De Amerikaanse juweliersketen lijkt niet aan de verwachtingen van beleggers te hebben voldaan. Het aandeel zakte een kleine 5 procent. Softwarebedrijf Adobe wist met zijn resultaten wel te overtuigen en won 3 procent.

De euro was 1,2285 dollar waard, tegen 1,2289 dollar bij het Europese beursslot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,8 procent tot 62,26 dollar en Brentolie werd 1,6 procent duurder op 66,15 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 keffertje 17 maart 2018 07:09
    quote:

    noos schreef op 16 maart 2018 22:24:

    De "brede" S&P 500, suggereert u hiermee dat er ook een smalle S&P 500 bestaat? Waar kan ik inzetten? Rien ne va plus!

    nee bijdehand...de dow heeft circa 30 fondsen en hoeveel de sp 500 er heeft kun je vast zelf wel raden.
    Uiteraard bedoelt de redactie...bredere maar om daar nu een posting aan te wijden!
  2. forum rang 7 jan de vakman 17 maart 2018 12:01
    Deze week leek ik ook op amerika,opnieuw versloeg ik de aex,die schreef - 0,03%,bij mij stopte de meter,bij + 1,2%,opnieuw stond daarvoor mijn supertopper besi garant,van de week stapten 2 hele grote banken,zwaarder in het aandeel,zij zien schijnbaar ook de echte waarde van deze groeibriljant duidelijker,hij stond opnieuw op plaats 1in de amx,+ 1,99%,wat me ook goed deed bij het overlezen van de cijfers van dit bedrijf,door de aandeelhouder is,dat het deukje in de 4 kw winst van dit prachtige bedrijf werd veroorzaakt door een riante bonus voor het personeel,hier word niet alleen aan de ordinaire graaitoppers gedacht,maar ziet men ook de waarde van de mensen,die een goed beleid handen en voeten geven,bravo,mijn lieve aandeelhouders vriendelijke besi!!
    Vandaag wilde ik verder gaan met het omkeren van mijn groentetuin,maar dat doe ik niet,want er ligt sneeuw en als je die onderspit,dan maak je van je tuin een koelkast,waar niets op wil groeien.
    Morgen op bezoek bij het meest mens vriendelijke aandeel wat er is,het Woord van God,daar krijg je als arme zondaar,schatrijke waarden,die je voor eeuwig rijk maken,Hij die daarvoor garant stond is de heerlike liefdevolle Heiland,Hij stierf met wijd uitgebreide armen aan het kruis,opdat iedere verlorende daar in zou vluchten!!
    Maandag,kijken,of de opmars,naar de 100€,van mijn supertopper door gaat,wat ging trouwers 1 van mijn vroegere toppers,accell,dramatisch onderuit,geen wonder ook,het is dat ik een sparta krantenfiets heb en broer Leo een batavus,anders wist ik niet eens meer,dat die merken nog bestonden,als accell meer wil betekenen op de E bike markt,dan zullen ze toch echt toe moeten naar het stella concept,voorrijen met een bus vol prachtige fietsen en zo nodig de servicebus,als dit niet gebeurd is al hun geworstel,trekken aan een dood paard!!Sjaloom!!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links