Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zorgen over Washington drukken Nikkei

Zorgen over Washington drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. Beleggers in de Japanse hoofdstad waren nerveus door ontwikkelingen in Washington, waar kenners spreken van hernieuwde onrust rondom president Donald Trump.

Naar verluidt heeft speciaal aanklager Robert Mueller documenten opgevraagd die verband houden met de Russische zakelijke belangen van president Donald Trump. Daarmee zou Trump voor het eerst echt betrokken raken bij het onderzoek naar Russische inmenging bij de verkiezingen. Trump zou zelf zijn nationale veiligheidsadviseur aan de kant willen zetten, in dezelfde week dat minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de laan uit werd gestuurd.

Het sentiment was al fragiel door zorgen dat de Amerikaanse invoer van staaltarieven een handelsoorlog veroorzaakt, wat de wereldwijde economie schaadt. Vanwege die heffingen stapte Trumps economisch topadviseur Gary Cohn eerder al uit protest op. De Nikkei-index in Tokio eindigde 0,6 procent in het rood op 21.676,51 punten. Bedrijven die sterk afhankelijk zijn van de export gingen omlaag. Zo verloor Sony 1,4 procent.

Herbenoeming

In Japan ging de aandacht ook uit naar de centrale bank, waar de herbenoeming voor een periode van vijf jaar van bankgouverneur Haruhiko Kuroda officieel werd goedgekeurd. Daardoor zal volgens marktpartijen de komende tijd weinig veranderen aan het monetaire beleid van de Bank of Japan.

Elders in het Verre Oosten was het sentiment verdeeld. De Kospi in Seoul daalde 0,1 procent, terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds een min toonde van 0,2 procent. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,5 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links