Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN onderuit in AEX

NN onderuit in AEX

AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) was donderdag de gebeten hond op Beursplein 5. Het aandeel van de verzekeraar kelderde bij de hoofdfondsen na de presentatie van teleurstellende cijfers. Ook advies- en ingenieursbureau Arcadis ging, bij de middelgrote fondsen, hard omlaag, terwijl luchtvaartcombinatie Air France-KLM juist straalde.

De AEX-index in Amsterdam stond in het eerste handelsuur 0,4 procent lager op 494,71 punten. Daarbij noteerde het zwaarwegende aandeel Shell ex-dividend, wat de index ook drukte. De MidKap zakte 0,1 procent tot 721,03 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stonden tot 0,1 procent in de min.

NN stond stijf onderaan de AEX met een min van ruim 7 procent. De verzekeraar zag de winst vorig kwartaal meer dan halveren, onder meer door hogere claims bij het Nederlandse schadebedrijf. Air France-KLM daarentegen schoot meer dan 8 procent omhoog, na een flinke groei van de operationele winst.

Zwakker

In de MidKap zakte Arcadis bijna 10 procent, door onder meer zwakker dan verwachte prestaties en een verlaging van het dividend. Bij de kleinere fondsen verloor Heijmans 2 procent. De bouwer gaf aan dat het dit jaar dieprode cijfers voorziet. De onderneming gaat zich volledig toeleggen op de Nederlandse markt en vertrekt uit België en Duitsland.

In Zürich daalde levensmiddelenconcern Nestlé ruim 1 procent. Het bedrijf is voorzichtig gesteld over de omzetgroei in 2017, nadat vorig jaar de zwakste omzettoename in minstens een decennium in de boeken werd gezet.

De euro werd verhandeld voor 1,0629 dollar, tegen 1,0603 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 53,17 dollar per vat. Brent dikte 0,2 procent aan tot 55,87 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NN Group

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    0,00% 0,00
  2. NN Group 24 apr
    43,190
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links