Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet wil telecom beschermen tegen overname

DEN HAAG (AFN) - Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil voortaan het laatste woord over overnames van belangrijke Nederlandse telecombedrijven. Kamp wil kopers kunnen weren die banden hebben met de onderwereld, kopers die zomaar kunnen omvallen of waarvan onduidelijk is wie er de dienst uitmaakt.

De wet die de minister aan het parlement wil voorleggen geeft hem het recht overnames te verbieden of terug te draaien. Dat geldt niet alleen voor telefonieaanbieders als KPN, maar ook bijvoorbeeld voor grote datadienstverleners en internetknooppunten. Deze bedrijven hebben bescherming nodig omdat de samenleving ontwricht raakt als ze niet goed meer functioneren, meent Kamp.

Het wetsvoorstel is ingegeven door de poging van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim in 2013 om KPN in te lijven. De wet liet vervolgens echter jaren op zich wachten. Kamp vertimmerde het voorstel omdat hij welkome investeerders niet wilde afschrikken. Hij wilde aanvankelijk ook vetorecht over de benoeming van bestuurders, maar ziet daarvan toch maar af.

De roep om een beschermingswet zwol afgelopen najaar weer aan door de - weliswaar mislukte - overname van PostNL door het Belgische Bpost. Kamp onderzoekt ook of hij extra regels kan maken voor de postdienst, zodat die niet zomaar door een buitenlandse koper kan worden uitgekleed of deels naar het buitenland kan worden verhuisd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. RAUL 16 februari 2017 08:37
    Dan is er maar een oplossing en dat is dat de Nederlandse Staat bedrijven als POSTNL en KPN overneemt en zodoende van de beurs haalt. Natuurlijk wel tegen een voor aandeelhouders redelijke prijs. Dan zijn we met dit soort 'staatsbedrijven' weer terug bij af. Weg vrije economie en ondernemingsgeest en glijdt Nederland nog verder af op de lijst van landen die het in de wereld economisch gezien goed doen. Want geen enkel bedrijf zou zich in zo'n slecht ondernemingsklimaat meer in ons land willen vestigen. Sterker nog bestaande bedrijven zullen gaan onderzoeken of zij ons land kunnen inruilen voor een meer aantrekkelijker land.
  2. toontjeavanti 16 februari 2017 08:42
    De Nederlandse regering wil wel cashen met het naar de beurs brengen van KPN/Post maar als puntje bij paaltje komt en de aandeelhouders wat kunnen verdienen dan wordt de onderneming een zgn strategisch belang voor de samenleving.
    Het zou Kamp cs sieren als ze de aandeelhouders uitkopen, de koers is laag genoeg.
    Het blijkt maar weer dat je als aandeelhouder van een voormalig staats bedrijf eigenlijk niets te vertellen hebt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,321 17:35
-0,058 -1,72%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links