Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aantal passagiers burgerluchtvaart in 2020 met 60 procent gedaald

Gepubliceerd op 16 januari 2021 07:13 | Views: 1.468

MONTREAL (ANP/AFP/BELGA) - Als gevolg van de coronapandemie daalde het aantal passagiers van luchtvaartmaatschappijen in 2020 met 60 procent, heeft de ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties (VN) vrijdag bekendgemaakt.

Vanwege de reisbeperkingen die sinds het uitbreken van de coronacrisis in veel landen van kracht zijn, vervoerden de maatschappijen vorig jaar zo'n 1,8 miljard passagiers, waarmee de burgerluchtvaartindustrie is gedaald tot het niveau van 2003. In 2019 ging het nog om 4,5 miljard passagiers, aldus de ICAO. De daling van de vraag zal zich bovendien "in het huidige kwartaal doorzetten en misschien zelfs nog versnellen", waarschuwt de organisatie.

Procentueel gezien nam het aantal binnenlandse vluchten met de helft af in 2020. De internationale verbindingen namen met bijna driekwart (74 procent) af. Alles bij elkaar opgeteld betekent dat een verlies van 370 miljard dollar voor de maatschappijen. Ook de luchthavens en de leveranciers van luchtvaartnavigatiediensten leden verlies. Het gaat om respectievelijk 115 en 13 miljard dollar, aldus de ICAO.

De huidige situatie bedreigt volgens de VN-burgerluchtvaartorganisatie de financiële levensvatbaarheid van de industrie en doet ook vrezen voor het verlies van miljoenen banen over de hele wereld. Het herstel van de industrie hangt af van het succes van de vaccinatiecampagnes, die inmiddels in diverse rijke landen zijn begonnen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare