Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Computer taboe bij voorpublicatie macrocijfers VS

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Journalisten die voor de officiële publicatie economische rapporten van het Amerikaanse ministerie van Arbeid kunnen inzien, mogen daar binnenkort geen computers meer bij gebruiken. Met de maatregel wil de regering-Trump voorkomen dat bepaalde flitshandelaren een oneerlijk voordeel halen uit snelle publicaties.

Journalisten krijgen in een afgesloten ruimte nog 30 tot 60 minuten voor publicatie van macro-economische cijfers. Die mogen ze nu nog tot een nieuwsbericht verwerken op een computer zonder internetverbinding. Als het embargo vervalt, krijgen ze weer een internetaansluiting en kunnen ze hun stukken versturen. Vanaf 1 maart worden alle elektronische apparaten echter verboden.

Volgens het Amerikaanse bureau voor arbeidsstatistiek, BLS, gieten bepaalde mediabedrijven hun stukken in zodanige formats dat dit flitshandelaren die met algoritmes werken een voorsprong oplevert. Dit zou de eerlijke handel in bijvoorbeeld aandelen en obligaties kunnen verstoren. Daarnaast zijn er zorgen om de beveiliging van de data.

De regering-Obama probeerde in 2012 journalisten te verplichten op overheidscomputers te werken. Na protesten van mediabedrijven werd dat plan geschrapt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 16 januari 2020 22:27
    Dit had ik niet verwacht van Trump .
    Dacht eerder dat zijn bepaalde banken een plezier hier mee deden .
    Wat een eerlijk en prachtig verhaal dit te lezen .
    Maar Trump denkt verder ,een flisthandel kan heel de boel zo in de war sturen dat de gevolgen niet te overzien zijn en hij kan dit best niet voor hebben in het verkiezingsjaar .
    De flishandel is een heel grote onrechtvaardigheid .
    Dit moet strafbaar gemaakt worden .
    De kleine belegger word letterlijk gepluimd .
    Er zijn nog andere praktijken die het daglicht niet mogen zien
  2. erjee-ff 17 januari 2020 09:18
    @Suske wiet
    Als je alle handelingen strafbaar gaat stellen waarbij jij je benadeelt voelt, blijft er weinig meer over dat nog mag. Daarnaast klinkt het leuk, strafbaar stellen, maar dan moet er ook nog op gehandhaafd worden. De aangekondigde maatregelen lijken me een stuk zinvoller, gewoon de mogelijkheid ontnemen.
    En overigens, als jij niet kunt leven met het feit dat je met beleggen geld kunt verliezen moet je misschien gewoon niet beleggen. You play with the big boys, know the rules of the big boys.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links