Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX komt amper van zijn plek

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op het Damrak stond donderdag in de namiddag een fractie in de plus. Elders in Europa kwamen de belangrijkste graadmeters ook niet ver van hun plek. Beleggers lijken de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China grotendeels te hebben ingecalculeerd, terwijl de ze blik richten op een reeks bedrijfscijfers

De AEX noteerde kort na het openen van de Amerikaanse beurzen 0,1 procent in de plus op 612,00 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 932,75 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,2 procent. Londen stond 0,5 procent in het rood.

Biotechnoloog Galapagos ging aan kop in de AEX met een plus van 3,8 procent en bereikte de hoogste koers ooit. Vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield en telecomconcern KPN volgden met winsten van respectievelijk 1,5 en 1,4 procent. Verfconcern AkzoNobel zakte 1,2 procent nadat branchegenoot PPG in de Verenigde Staten teleurstellende cijfers presenteerde.

Randstad

Uitzender Randstad (min 1,3 procent) was bij hekkensluiter bij de hoofdfondsen, na een winstalarm van de Britse detacheerder Hays, die ruim 3 procent verloor in Londen. Detacheerder Brunel leverde bij de kleinere bedrijven een half procent in.

Chipmachinemaker ASML klom 0,3 procent. Chipfabrikant TSMC, een belangrijke klant van ASML, wist zijn resultaten afgelopen kwartaal verder te verbeteren. Chiptoeleverancier ASMI dikte 1,1 procent aan.

HelloFresh

HelloFresh dikte 5,8 procent aan in Frankfurt dankzij beter dan verwachte omzetcijfers van de Duitse bezorger van maaltijdboxen. De Duitse Nivea-maker Beiersdorf verloor 1,4 procent na de bekendmaking van omzetcijfers.

In Londen kreeg detailhandelsbedrijf AB Foods er ruim 3,3 procent bij dankzij sterke kerstverkopen van kledingketen Primark. De Britse uitgever Pearson speelde daarentegen 7,9 procent kwijt na een tegenvallend handelsbericht.

De euro was 1,1151 dollar waard tegen 1,1158 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 58,31 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 64,59 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers
  2. 08:13 AEX waarschijnlijk lager van start door vrees voor escalatie in Midden-Oosten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 januari 2020 17:38
    quote:

    havik of duif schreef op 16 januari 2020 16:23:

    Shorten verbieden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Alleen Trump zou zoiets kunnen realiseren. Wij gaan hier democratisch overleg voeren voor 5 jaar en besluiten dan dat het niet mogelijk is.
    Rutte, AFM, overheid... men verdient zoveel aan beurshandel dat shorting wordt toegestaan.
    Ze vinden naked short niet kunnen, maar shorten mag wel.
    Ze vinden dat drugs niet mag, maar ze vinden het niet erg om drugs gelden te confisceren.
    Ze vinden klimaat verandering erg en wij minder moeten reizen met vliegtuig, maar bouwen van gevechtsvliegtuigen en oefeningen uitvoeren dat mag wel, dat is niet slecht voor klimaat.

    Zo kunnen wij uren doorgaan.... shorten mag, maar je mag niet iets verkopen wat je niet hebt, dat noemen ze dan weer fraude.

  2. noppes 16 januari 2020 22:31
    kan iemand mij uitleggen wat met Shorten verbieden wordt bedoeld: ik versta er onder het inlenen van effecten en om deze te verkopen en later terug te kopen. Dit is ook wat er op de achtergrond gebeurt bij het indekken van een gekochte put. Wat moet er nu precies verboden worden?
    Hoor graag
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,34 11:29
-5,02 -0,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links