Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX

Gepubliceerd op 16 januari 2020 14:22 | Views: 896 | Onderwerpen: luchtvaart

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines rekent voor een langere periode niet meer op de inzet van de gewraakte 737 MAX-toestellen van Boeing. De datum van 13 april, waar tot nu toe in de planning rekening mee werd gehouden, werd verlengd tot begin juni. Eerder kwamen branchegenoten American Airlines en United Airlines tot eenzelfde conclusie.

Toestellen van het type 737 MAX staan al sinds maart vorig jaar aan de grond, nadat binnen het bestek van vijf maanden twee dodelijke crashes met het model waren gebeurd. Vliegtuigmaker Boeing moet van luchtvaartautoriteiten eerst technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen.

Southwest houdt door de kwestie 34 van zijn vliegtuigen noodgedwongen aan de grond. Het was eigenlijk de bedoeling dat de onderneming eind vorig jaar 75 toestellen van het type 737 MAX in zijn vloot zou hebben. De problemen drukten de operationele winst van Southwest vorig jaar met 830 miljoen dollar. De maatschappij trof eind 2019 een schikking met Boeing om de tot dan toe geleden schade.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare