Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PPG krikt winst op dankzij verbetering in China

Gepubliceerd op 16 januari 2020 13:42 | Views: 1.191 | Onderwerpen: China

Akzo Nobel 17:39

89,76 -0,24 (-0,27%)

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft in het vierde kwartaal zijn winst opgekrikt dankzij betere prestaties in China. De rivaal van AkzoNobel wijst naar de stabilisatie op de markt voor industriële verven in het Aziatische land.

De nettowinst bij PPG kwam vorig kwartaal uit op 295 miljoen dollar. Een jaar geleden bedroeg die 256 miljoen dollar. Volgens topman Michael McGarry van het verfbedrijf was er in de verslagperiode een forse verbetering te zien in winstgevendheid. Hij benadrukte verder dat PPG goed wist te presteren ondanks de handelsoorlog. Vooral de vraag naar industriële verven leed eerder onder de handelsspanningen, maar lijkt nu weer aan te trekken. De marktomstandigheden in Europa en de Verenigde Staten blijven volgens de topman nog wel uitdagend.

PPG groeide uiteindelijk op eigen kracht met 1 procent tot een omzet van 3,7 miljard dollar. Ongunstige wisselkoersschommelingen zaten de onderneming het afgelopen kwartaal dwars.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare