Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alcoa voorziet tekort op aluminiummarkt

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Aluminiumproducent Alcoa verwacht dat er dit jaar wederom een tekort ontstaat op de wereldwijde aluminiummarkt. Volgens het Amerikaanse bedrijf zal de vraag naar aluminium 1,7 miljoen tot 2,1 miljoen ton hoger liggen dan het aanbod, zo schetste het bedrijf de marktomstandigheden in zijn handelsupdate.

Het bedrijf zelf verwacht 2,8 miljoen tot 2,9 miljoen ton aluminium te verschepen dit jaar. In een toelichting sprak het bedrijf van aanhoudende dynamiek op de metaalmarkt. Op termijn zal het aanbod aluminium stijgen, vooral door inspanningen van Chinese producenten. Alcoa denkt dat er op den duur sprake zal zijn van een overaanbod.

Alcoa deed het met zijn aangepaste resultaat in het vierde kwartaal beter dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. Het aangepaste bedrijfsresultaat kwam uit op 749 miljoen dollar. Dat was minder dan de 775 miljoen dollar een jaar eerder maar meer dan waar kenners op rekenden. De omzet steeg van 3,2 miljard naar 3,3 miljard dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links