Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Londen lager na brexitstemming

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag overwegend met winsten de handel uitgegaan. Dat gold niet voor de belangrijkste graadmeter in Londen. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

De AEX-index sloot met een winst van 0,3 procent op 499,87 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 686,99 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent. Londen verloor 0,5 procent.

De Britse premier Theresa May leed dinsdag een zware nederlaag bij de stemming in het Lagerhuis over de brexitdeal. Labour, de grootste Britse oppositiepartij, heeft een motie van wantrouwen tegen de premier en haar kabinet ingediend. Daar wordt later op woensdag over gestemd.

Banken

Grootste stijger bij de hoofdfondsen in Amsterdam was ING met een winst van 3,6 procent, na een adviesverhoging door Société Générale. Ook branchegenoot ABN AMRO stond bij de koplopers. Bierbrouwer Heineken (min 1,8 procent) sloot de rij.

In de MidKap kampte navigatiebedrijf TomTom met een adviesverlaging en stond onderaan met een min van ruim 4 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 4,7 procent) was de sterkste stijger. Bij de lokale fondsen verloor skihallenuitbater SnowWorld 7,2 procent na een handelsupdate.

Deutsche Bank

Deutsche Bank en Commerzbank wonnen in Frankfurt respectievelijk 8,4 en 7,4 procent. Toezichthouders als de Europese Centrale Bank en de Duitse marktwaakhond BaFin zien volgens ingewijden geen heil in een fusie tussen de twee. Zij zouden het beter vinden als Deutsche Bank op zoek gaat naar een Europese samenwerkingspartner.

In Parijs won Renault 1,7 procent. Volgens persbureau Reuters wil de Franse overheid, een grote aandeelhouder in Renault, dat de autobouwer zich ook ontdoet van de gevallen topman Carlos Ghosn. Die zit al sinds half november in de cel in Japan op verdenking van belastingfraude als oud-baas van Nissan.

De euro was 1,1402 dollar waard, tegen 1,1385 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 51,87 dollar. Brentolie steeg 0,2 in prijs tot 60,78 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links