Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Boskalis sleept weer flink contract binnen'

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis lijkt opnieuw goede zaken te gaan doen met de voorlopige winning van een groot havencontract in Oman, na de reeks opdrachten die het bedrijf vorige week al naar buiten bracht. Dat stelde KBC Securities maandag.

Boskalis heeft een intentieverklaring ontvangen voor de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Het contract is circa 480 miljoen euro waard. De definitieve gunning is volgens Boskalis nog afhankelijk van bepaalde voorwaarden waaraan lokale autoriteiten moeten voldoen.

Volgens KBC zaten alle grote baggeraars achter deze opdracht aan. De Belgische bank verwacht dat de marges die Boskalis op de klus kan realiseren relatief laag zal zijn.

Klussen

Vorige week werd al gemeld dat in Nederland in de afgelopen weken voor ruim 200 miljoen euro aan klussen werd binnengesleept.

KBC gaf aan dat het contract in Oman over meerdere jaren loopt, wat positief is voor de voorspelbaarheid van de resultaten van het bedrijf. Ook biedt het werk een mooie start voor de nieuwe megasnijkopzuiger, de Helios, die momenteel wordt gebouwd en medio dit jaar moet worden afgeleverd.

Hold

ING meldde eveneens dat de order in Oman positief nieuws is voor Boskalis, omdat er op dit moment niet veel van dergelijke grote contracten beschikbaar zijn voor baggeraars.

Theodoor Gilissen stelde dat de opdracht een welkome aanvulling is voor de gedaalde bezettingsgraad van de vloot, na de topjaren 2014 en 2015. Ook Theodoor Gilissen verwacht dat de winstmarge relatief laag zal zijn.

KBC heeft een accumulate-advies voor Boskalis, dat bij ING op hold staat. Bij Theodoor Gilissen is het advies 'niet-aanbevolen'.

Aandeel

Maandag rond 11.20 uur noteerde het aandeel 0,8 procent hoger op 34,20 euro. Boskalis was daarmee de sterkste stijger in de licht negatieve AEX-index.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,200 09:00
0,000 0,00%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links