Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard'

AMSTERDAM (AFN) - Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. Dat is de voorlopige conclusie van drie deskundigen die dit in opdracht van de Ondernemingskamer hebben onderzocht, schrijft NRC. De krant heeft de hand kunnen leggen op het concept-rapport.

Het gaat om een zaak die al heel lang speelt. Bij de nationalisatie van SNS Reaal bleven aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers met lege handen achter. De Ondernemingskamer oordeelde eerder al dat zij daarmee te karig werden bedeeld. De Hoge Raad stelde vervolgens echter dat dit besluit moest worden heroverwogen. In dat kader zijn in februari 2016 experts aangewezen om de zaak verder uit te diepen.

Belanghebbenden moeten het onderzoek eerst nog uitgebreid bestuderen. Maar de voorlopige conclusies zien er niet goed uit voor onteigende aandeelhouders. Zij vinden geen steun voor een schadeclaim. Beleggers met achtergestelde obligaties lijken meer kansen te hebben. Volgens NRC konden zij destijds op basis van een bepaald scenario nog wel verwachten een deel van hun geld terug te krijgen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 16 december 2017 00:23
    Gelukkig had ik er geen op dat moment. Ik von het sowieso een risicovolle belegging, echter desondanks weet ik zeker dat Dijsselbloem het belang van de SNS-beleggers totaal niet interesseerde en gewoon de weg van minste weerstand heeft gekozen door de waarde van het aandeel op 0,00 te zetten.
  2. [verwijderd] 16 december 2017 12:33
    Aandelen snap ik maar geld lenen aan de vierde bank in Nederland die onder toezicht staat van de DNB en alles kwijt zijn is echt dubieus.

    DNB heeft meegewerkt aan het overdoen van de failliete onroerend goed tak van de ABN AMRO naar SNS dit was voor SNS de doodsteek.ABN AMRO werd er beter van en SNS werd als sterfhuis constructie gebruikt.Daar lijkt het veel op.

    Commentaar van de DNB achteraf hadden we dat beter moeten doen zegt al veel. Daar is echt wel bewust voor gekozen. Maar bewijs het maar eens.
  3. [verwijderd] 16 december 2017 13:14
    Normaal wel maar bij een fout van de DNB ,de toezichthouder,en mede veroorzaker van de ellende voor SNS blijf ik het slecht vinden.Overal zit risico aan helemaal mee eens maar dit is een spelletje geweest.Overigens zelf geen schade geleden met leningen maar wel met aandelen maar daar ben ik mee eens.Dat is een andere categorie.
  4. forum rang 9 objectief 16 december 2017 14:19
    quote:

    Fluitgast schreef op 16 december 2017 13:58:

    Er is toen gewoon een zeer smerig spel gespeeld. ING moest gered worden maar SNS hebben ze, lees Dijsselbloem, laten stikken. Velen zullen dit de PVDA nooit vergeven. Hoe het de PVDA nu vergaat weten we inmiddels. Partij is gekelderd als een baksteen.
    Dat zie je toch verkeerd...de Partij is gekelderd omdat ze in een coalitie met de VVD zijn gestapt en dus rechtse politiek uitvoerden...ze waren even vergeten dat hun achterban nog voor het grootste deel uit burgers met een klein inkomen bestaat.
    Ex-minister Dijsselbloem is vele malen aangevallen omdat hij een te rechts beleid voerde..in elk geval rechtser dan Kamp, die de overname van Akzo heeft verboden.
    Overigens de ambtenaren van het Ministerie bepalen deze kwesties..de Minister is slechts de persoon die het naar buiten brengt.
  5. forum rang 5 Saibee 16 december 2017 16:11
    De schuld voor het 'failliet' gaan van de SNS (niet echt failliet, maar een nationalisatie met een afwaardering van het aandeel naar nul voelt voor de beleggers in het aandeel SNS wel zo) ligt geheel bij de SNS zelf.
    Niemand heeft ze verplicht om in 2006 het bouwfonds Property Finance van de ABN Amro over te nemen; financieel gezien bleek dat een groot zwart gat te zijn
    Op het moment van de nationalisatie was de SNS door alle buffers heen; mogelijke investeerders uit de private sector haakten af.
    Voor mij logisch dat de aandelen op nul euro afgewaardeerd werden
    Om de SNS overeind te houden heeft de staat er direct 3.7 miljard euro ingepompt.
    Ik kan niet inschatten wat de achtergestelde leningen op het moment van de nationalisatie waard waren maar dat zal geen 100% geweest zijn.
    www.nrc.nl/nieuws/2013/02/01/staat-na...

  6. forum rang 4 shaai 16 december 2017 18:36
    quote:

    wiegveld schreef op 16 december 2017 17:30:

    Kunnen mijn putopties dan nu eindelijk gesloten worden?
    Nog ff wachten Of de OK de conclusies overneemt en of dan niemand meer in beroep/cassatie gaat.
    Maar met nu degelijke waardering voor de onteigende obligaties moet de Staat om rekening gaan houden met de oplopende wettelijke rente.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links