Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op winst

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres aanstaande is.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 24.650 punten. De bredere S&P 500 won 0,9 procent tot 2675 punten en schermenbeurs Nasdaq kreeg er 1 procent bij op 6927 punten.

Zorgen over de door de Republikeinen geplande belastingverlagingen staken donderdag opnieuw de kop op, toen een Republikeinse senator zei toch tegen het huidige voorstel te zullen stemmen. Nu gaan er echter al weer berichten de ronde dat een akkoord over de belastingplannen elk moment aangekondigd kan worden.

Costco

Oracle ging 4,9 procent omlaag. Het softwareconcern verdiende meer aan clouddiensten, maar de groei was minder sterk dan analisten hadden verwacht. Branchegenoot Adobe kwam met sterke resultaten in het vierde kwartaal en werd door beleggers 1,5 procent hoger gezet.

Ook Costco opende de boeken. Daarbij viel zowel winst als omzet van het groothandelsconcern hoger uit. Het aandeel stond 3,6 procent in de plus.

Under Armour

Een andere opvallende stijger was verder sportmerk Under Armour, die een partnerschap sloot met Canadese sporters en daarop ruim 7 procent won. Spoorbedrijf CSX zakte daarentegen 7,5 procent, nadat topman Hunter Harrison had aangekondigd met ziekteverlof te gaan. CSX is juist bezig met een controversiële reorganisatie. Het ziekteverlof wakkert de onrust rond het bedrijf aan.

Qualcomm ging 1 procent omhoog. De chipgigant liet weten de aandeelhouders van het Nederlandse NXP langer de tijd te geven om hun stukken aan te melden. Die termijn liep donderdag af. Qualcomm, dat 110 dollar per aandeel over heeft voor branchegenoot NXP, geeft de aandeelhouders nu tot 12 januari de tijd. Meerdere aandeelhouders van NXP vinden het bod van Qualcomm echter te laag.

De euro was 1,1759 dollar waard, tegen 1,1773 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 57,29 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 63,24 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links