Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street kijkt weer omhoog'

'Wall Street kijkt weer omhoog'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag voor een hogere opening. Beleggers verwerken tijdens de laatste sessie van de week onder meer cijfers over de industriële bedrijvigheid in de belangrijke regio New York. Verder worden na de openingsbel nog data over de industriële productie gemeld.

Qua bedrijven weet onder meer Oracle de aandacht op zich gericht na cijfers. Het softwareconcern verdiende meer aan clouddiensten, maar de groei was minder sterk dan analisten hadden verwacht. Branchegenoot Adobe kwam met sterke resultaten in het vierde kwartaal en staat voor een hogere opening.

Ook Costco opende de boeken. Daarbij viel zowel winst als omzet van het groothandelsconcern hoger uit.

CSX

Spoorbedrijf CSX lijkt een zware dag tegemoet te gaan. In de handel voorbeurs kreeg het aandeel een tik, nadat topman Hunter Harrison had aangekondigd met ziekteverlof te gaan. CSX is juist bezig met een controversiële reorganisatie. Het ziekteverlof wakkert de onrust rond het bedrijf aan.

Twitter steeg donderdag naar de hoogste stand in ruim een jaar en staat ook nu weer in de belangstelling. Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein twitterde donderdag een foto van zichzelf met zijn Twitter-collega Jack Dorsey, waarna het aandeel van het techbedrijf begon te klimmen.

Qualcomm

Chipgigant Qualcomm liet weten de aandeelhouders van het Nederlandse NXP langer de tijd te geven om hun stukken aan te melden. Die termijn liep donderdag af. Qualcomm, dat 110 dollar per aandeel over heeft voor branchegenoot NXP, geeft de aandeelhouders nu tot 12 januari de tijd. Meerdere aandeelhouders van NXP vinden het bod van Qualcomm echter te laag.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag met een verlies van 0,3 procent op 24.508,66 punten. De bredere S&P 500 leverde 0,4 procent procent in tot 2651,78 punten. Schermenbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent en sloot op 6856,53 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links