Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Softwareconcern Oracle houdt omzet op peil

REDWOOD SHORES (AFN) - De Amerikaanse softwareproducent Oracle heeft afgelopen kwartaal de omzet op peil weten te houden, maar zag wel de winst iets teruglopen. Vooral de opbrengsten uit clouddiensten gingen stevig omhoog, blijkt uit de donderdag gepubliceerde resultaten.

De omzet bleef in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar nagenoeg stabiel op 9 miljard dollar (8,6 miljard dollar). Afgezien van nadelige effecten van de dure dollar zou sprake zijn geweest van een groei van 1 procent. Clouddiensten waren goed voor 1,1 miljard dollar, een groei van bijna twee derde. De nettowinst daalde met 7,5 procent naar 2 miljard dollar.

Oracle verloor de laatste tijd terrein op concurrenten als Microsoft en Salesforce, die succesvoller waren met de verkoop van clouddiensten. Het bedrijf legde eerder dit jaar zo'n 9 miljard dollar op tafel voor de overname van branchegenoot NetSuite, waarmee het zijn positie in die snelgroeiende markt verstevigd heeft.

Teleurstelling

De resultaten van Oracle, met name de omzet, stelden door persbureau Bloomberg gepolste analisten wel teleur. Datzelfde geldt voor cijfers waar de kleinere branchegenoot Adobe donderdag mee op de proppen kwam. Vooral de prognose die dat bedrijf gaf voor het lopende kwartaal, voldeed niet aan de verwachtingen.

Adobe zag de opbrengsten afgelopen kwartaal wel met bijna een kwart aandikken tot 1,6 miljard euro. De winst verdubbelde bijna tot een kleine 400 miljoen dollar. Ook Adobe verkoopt steeds meer software via de cloud, maar ziet het daar tegelijkertijd steeds drukker worden met concurrenten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 mrt Bescheiden afterparty in het verschiet en zet Besi herstel voort? 7
  2. 11 mrt Oracle boekt hogere winst en omzet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Oracle Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links