Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street vindt weg omhoog terug

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York hebben donderdag de weg omhoog weer gevonden. Een dag eerder maakte de Federal Reserve beleggers nog wat nerveus. Na de eerste renteverhoging in een jaar tijd voorspelde de koepel van centrale banken voor 2017 een heel wat voortvarender rentebeleid.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 19.852,24 punten. Daarmee kroop de hoofdgraadmeter op Wall Street weer wat dichter bij de mijlpaal van 20.000 punten. De bredere S&P 500 ging 0,4 procent omhoog naar 2262,03 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,4 procent en eindigde op 5456,86 punten.

De financiële sector profiteerde van het vooruitzicht van een gestaag stijgende beleidsrente van de Fed, die voor volgend jaar drie verdere verhogingen voorspelde. De banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs behoorden tot de sterkste stijgers in de Dow met koerswinsten van 1,5 en 1,3 procent. Koploper was chemieconcern DuPont met een plus van 1,6 procent.

United Technologies

Onderaan de hoofdindex stond industrieconcern United Technologies met een verlies van 1,1 procent. Ook andere grote industriefondsen als 3M, Boeing en General Electric behoorden tot de verliezers, met koersdalingen tussen de 0,3 en 0,8 procent. Sportkledingmaker Nike leverde 1 procent in.

Buiten de hoofdfondsen werd chocolade- en koekjesproducent Mondelez 4,4 procent meer waard. Branchegenoot Kraft Heinz (plus 1,2 procent) zou volgens een Zwitsers blad uit zijn op een overname van het bedrijf. Farmaceut Eli Lilly won 5,5 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zag zijn plannen voor 2017 beloond worden met een 1,4 procent hogere koers.

Yahoo

Technologiebedrijf Yahoo verloor 6,1 procent van zijn beurswaarde. Het maakte woensdagavond bekend dat het opnieuw een inbraak door hackers heeft ontdekt. Daardoor zijn in 2013 de gegevens van meer dan 1 miljard accounts op straat komen te liggen. Beleggers vrezen dat daardoor de overname van grote delen van Yahoo door telecomreus Verizon op lose schroeven komt te staan.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 51,02 dollar. De Brentprijs daarentegen steeg 0,5 procent tot 54,14 dollar per vat. De euro was 1,0410 dollar waard, tegen 1,0385 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 15 december 2016 20:30
    Uiteraard alles omhoog, immers de voorspelde groei is 2% en de infaltie ook, dus is er een keerpunt: geen recessie meer, lekker op de nul spelen !
    Op naar de tijd dat de ogen open gaan en het in elkaar donderd, op naar de NWO is wat puppet FED van de manipulators moet doen.
  2. [verwijderd] 16 december 2016 02:03
    Alle markten en statistieken zijn gemanipuleerd. De Dow Jones is de belangrijkste aandelenmarkt, zolang je die maar door middel van manipulaties kunt laten stijgen gelooft iedereen dat het goed gaat in de wereld maar in werkelijkheid is achter de schermen alles aan het instorten. Eenmaal kan men het systeem niet langer overeind houden en dan crashen alle beurzen en alle valuta..... en dan liegen de politici weer door te zeggen dat niemand het aan heeft zien komen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links