Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese banken in de lift

Europese banken in de lift

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag in de plus. Met name financiële fondsen profiteerden van het besluit van de Federal Reserve om voor het eerst in een jaar de rente te verhogen. De Amerikaanse centrale bank gaf daarbij ook aan dat volgend jaar de rente sneller kan stijgen dan eerder gedacht.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na opening van de Amerikaanse beurzen 0,4 procent in de plus op 474,20 punten. De MidKap klom ook 0,4 procent tot 667,65 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stegen 0,2 tot 0,6 procent.

Het rentebesluit had vooral effect op de valutamarkt. Daar daalde de waarde van de euro ten opzichte van de dollar naar 1,0440 dollar, wat het laagste peil is sinds maart 2015. Eerder deze maand stond de Europese munt nog op bijna 1,09 dollar.

ING

In Amsterdam profiteerde vooral ING van het vooruitzicht van een stijgende rente in de VS. De bank stond met een winst van 2,1 procent bij de sterkste stijgers in de AEX. In Frankrijk stegen Société Générale, Credit Agricole en BNP Paribas 2,7 tot 4,1 procent. In Frankfurt wonnen Commerzbank en Deutsche Bank tot 4 procent. Barclays en Royal Bank of Scotland wonnen in Londen tot 3,3 procent.

Galapagos was met een winst van bijna 4 procent de grootste stijger. Het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet publiceerde een positief onderzoek over een middel van de biotechnoloog.

SBM Offshore

SBM Offshore leverde ruim 1 procent in bij de hoofdfondsen. De maritiem oliedienstverlener blijft in het duister tasten over de timing van een nieuwe schikking in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Heineken zakte 0,7 procent. De brouwer geeft 363 miljoen euro uit voor uitbreiding van zijn Britse pubportfolio.

In de MidKap was TomTom koploper met een plus van 5,9 procent. De kaarten en verkeers- en navigatiesoftware van TomTom worden beschikbaar op het Windows Azure-platform van Microsoft.

TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) verloor 2,4 procent tot 4,88 euro. Woensdag schoot TMG nog bijna 44 procent omhoog na een overnamebod van het Belgische Mediahuis van 5,25 euro per aandeel. Een belangrijke aandeelhouder van TMG, Dasym, heeft echter kritiek op het bod.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 50,23 dollar per vat en Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 53,41 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 15 december 2016 16:07
    Ja ik zag die plus. aan komen,alleen kocht ik ing een dag te vroeg,gisteren viel hij 2%, dus staat hij nu maar ietsje plus,historisch gezien,misschien gaat hij nog wel een beetje verder stijgen.
    Met amg was ik niet te laat,althans niet veel,vanmorgen kocht ik hem voor 14,65 en nu staat hij op 15€,dus die aktie is wel geslaagd!
    Voor de rest is de reaktie op de rente wel positief en terecht want het betekend dat de boel er goed bij staat en dat de vooruitzichten florisant zijn,ik hoop dat jullie nog sloten geld binnen halen vandaag,Sukkesessio!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links