Login
 

'Eerlijke prijs voor TMG'

Gepubliceerd op 15 dec 2016 om 09:53 | Views: 3.203

AMSTERDAM (AFN) - Het bod op Telegraaf Media Groep (TMG) van 5,25 euro per aandeel van het Vlaamse Mediahuis is een eerlijke prijs, gelet op onder meer bezittingen, vooruitzichten en goodwill. Dat stelden analisten van KBC Securities donderdag.

Het overnamebod van Mediahuis waardeert TMG op 243 miljoen euro. Het bod van 5,25 euro per aandeel betekent een premie van ruim 51 procent op de slotkoers van dinsdag.

De Belgische bank benadrukt dat de overname mogelijk op bezwaren stuit van mededelingsautoriteiten, omdat Mediahuis ook al Media Groep Limburg bezit. Dat is na TMG en De Persgroep de nummer drie op de Nederlandse krantenmarkt.

Doelstellingen

KBC benadrukt dat TMG tijdens zijn meest recente 'investor day' in september zeer ambitieuze financiële doelstellingen voor 2019 uitsprak. Mogelijk zelfs onhaalbare doelstellingen, waaronder een dubbelcijferige groei van de ebit-marge, een kostenbesparing van 90 miljoen euro en een omzet bij online die goed is voor een kwart van het totaal.

Volgens KBC is de huidige 'digital footprint' van 13 procent van de omzet teleurstellend. Daarnaast betalen investeringen in de digitale portfolio zich niet terug. Ook kampt TMG nog altijd met veel vaste lasten, maar lijkt de grens bereikt waarbij het concern verder in het personeelsbestand kan snijden. In negen jaar tijd is deze praktisch gehalveerd.

Al met al concludeert KBC dat het bod ,,fair" is, waarbij het zijn hold-rating op TMG handhaafde en het koersdoel op 5,25 euro zet, gelijk aan het overnamebod. Het aandeel TMG stond donderdag omstreeks 09.40 uur 1,3 procent in de min op 4,94 euro.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
1
Ritageld
0
Het is verdacht wanneer een van de grootaandeelhouders deel uitmaakt van de overnemende partijen.
Thieu.
0
Hoezo verdacht?
Grootaandeelhouder is net zo betrouwbaar als de Telegraaf zelf ....toch?
BDP54
0
Het is stil rond dit bod. De koers ligt meer dan 10% van het bod verwijderd. Blijkbaar hebben beleggers zo hun twijfels over de haalbaarheid van het bod.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links