Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Franse economie toont verbetering'

LONDEN (AFN) - De activiteit in de Franse economie groeit deze maand in het sterkste tempo van de afgelopen anderhalf jaar. Dat stelde onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een eerste schatting.

Vooral de Franse industrie toont deze maand duidelijke verbetering, met de sterkste groei in 5,5 jaar. In de dienstensector houdt de groei ook aan.

Dankzij die combinatie ging de inkoopmanagersindex voor de Franse economie in december van 51,4 naar 52,8. Daarmee bereikte de graadmeter, die bij een stand hoger dan 50 wijst op groei, de hoogste stand in achttien maanden.

Peil

In Duitsland trok de groei in de industrie deze maand aan naar het hoogste peil in bijna drie jaar, meldde Markit verder. De dienstensector groeide ook verder, zij het in een wat lager tempo dan in de twee voorgaande maanden. De graadmeter voor de hele Duitse economie bleef nagenoeg stabiel op 54,8.

Hetzelfde beeld was zichtbaar in de hele eurozone. De industriële groei trok aan tot het hoogste niveau in 32 maanden, terwijl de groei van de dienstensectoren licht afzwakte. De index voor de economische groei in de eurolanden stabiliseerde op 53,9.

Daarmee wordt 2016 sterk beëindigd, concludeerde Markit-hoofdeconoom Chris Williamson. De cijfers wijzen volgens hem op een economische groei van 0,4 procent in de eurozone in het laatste kwartaal van dit jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links