Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zweedse bank SEB gelinkt aan witwaskwestie

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 10:02 | Views: 1.622

ING 17 jan

10,62 0,00 (0,00%)

STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank SEB was vrijdag een opvallende daler op de beurs in Stockholm. Beleggers schrokken van de link die werd gelegd door journalisten van onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning tussen het financiële concern en de omvangrijke witwasaffaire in de Baltische staten.

In die kwestie speelt Dankse Bank een grote rol. De Deense bank zou miljarden euro's aan dubieuze geldstromen hebben gefaciliteerd via een filiaal in Estland.

Volgens SEB claimen de onderzoeksjournalisten informatie te hebben over de affaire die SEB aangaat. Het zegt niet te weten om welke informatie het gaat. Wel beloofde de bank dat het onmiddellijk actie zal ondernemen als er daadwerkelijk belastende informatie naar buiten komt.

Eerder bracht het onderzoeksprogramma al de link met Swedbank en de affaire aan het licht. De journalisten vonden verdachte transacties van die bank met tientallen entiteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links