Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN verbetert kwartaalresultaat

NN verbetert kwartaalresultaat

DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft zijn resultaat in het derde kwartaal verbeterd ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in eigen lang werden goede prestaties behaald. Ook kostenbesparingen droegen bij aan het resultaat.

De nettowinst steeg met 7,3 procent tot 788 miljoen euro. Het operationele resultaat uit voortgezette activiteiten, een belangrijke indicator voor de winstgevendheid, dikte met ongeveer hetzelfde percentage aan tot 463 miljoen euro. Marktkenners rekenden door de bank genomen juist op een daling van het operationele resultaat en de nettowinst.

De Nederlandse levensverzekeringen, de grootste tak van NN, droeg bijna 10 procent meer bij aan het resultaat. Elders in Europa en in Japan liep het resultaat juist met bijna 15 procent terug.

Kapitaalbuffer

Ook de belangrijke kapitaalbuffer Solvency II pakte met 239 procent hoger uit dan verwacht. Een kwartaal eerder stond de indicator, die iets zegt in hoeverre verzekeraars aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, nog 226 procent.

Topman Lard Friese kijkt terug op een sterk kwartaal. ,,De prestaties van dit kwartaal laten zien dat we goed opschieten met de uitvoer van onze strategie, die draait om de integratie van Delta Lloyd, prestatieverbeteringen, versnelling van de verandering van het business model en verstandige toewijzing van kapitaal."

Friese liet in een toelichting weten dat NN openstaat voor kansen op het overnamevlak in binnen- en buitenland, mits die aansluiten bij de huidige activiteiten. ,,We kijken daar serieus naar, als het passend is", zo gaf hij aan. Op specifieke namen die worden genoemd in het geruchtencircuit, zoals die van Vivat, wilde hij echter niet ingaan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,700 14:36
+0,010 +0,02%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links