Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stijgende omzet autobedrijf Stern Groep

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een hogere omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat na belastingen kwam echter lager uit, mede door afnemende marges in de branche. Stern stelt de verwachtingen voor heel 2017 naar beneden bij.

De omzet over de eerste negen maanden kwam bij Stern uit op 855 miljoen euro. Dat was een stijging met 4,2 procent. Het resultaat na belastingen kwam 1,5 miljoen euro lager uit. Daarbij laat Stern wel aantekenen dat een jaar geleden een bijzondere bate van 1,4 miljoen euro in de cijfers zat.

De marges in de autoverkoop staat landelijk onder druk, stelt directievoorzitter Henk van der Kwast. ,,Bovenmatige marktverwachtingen van importeurs en de groeiende macht van grote afnemers zorgen voor harde concurrentie tussen autodealers.''

CAO

Ook liepen de bedrijfskosten op, omdat Stern meer werknemers in moest zetten door meer volume. Stern vergrootte namelijk zijn marktaandeel bij zowel personenauto's als bedrijfswagens. Ook de leaseportefeuille groeide. Hetpersoneel werd bovendien duurder door ,,cao-invloeden''.

Verder opende het bedrijf zes nieuwe vestigingen van zijn SternPoint-garages. Die nieuwe vestigingen lijden dit jaar waarschijnlijk nog aanloopverliezen.

Stern heeft een strategisch plan ontwikkeld om de resultaten te verbeteren. De resultaten daarvan worden in de komende jaren duidelijk. De eenmalige kosten die voor dat plan werden gemaakt, zorgen er echter voor dat het moeilijk wordt om het recordresultaat dat in 2016 werd behaald te evenaren.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PB HOLDING

3,000 19 apr
+0,080 +2,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links