Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forse verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 18:03 | Views: 2.887 | Onderwerpen: Europa

AEX 27 okt

545,65 -0,30 (-0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX is donderdag fors lager geëindigd, evenals andere belangrijke graadmeters in Europa. De tweede golf aan coronabesmettingen in Europa zorgt voor toenemend pessimisme op de handelsvloeren. Olieconcerns behoorden tot de grote verliezers, nu het vooruitzicht van verminderde economische activiteit de olieprijzen omlaag sleurt.

De AEX-index op beursplein 5 sloot 2 procent lager op 560,47 punten. De MidKap daalde 1,6 procent tot 838,07 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 2,5 procent.

Olie- en gasconcern Shell sloot 3,7 procent lager en behoorde tot de grootste verliezers bij de hoofdfondsen. In de Midkap verloor SBM Offshore, de maritiem dienstverlener met veel klanten in de olie-industrie, 3,7 procent. Bodemonderzoeker Fugro kelderde bijna 12 procent, maar dat had ook te maken met de de herfinanciering van schulden en nieuwe aandelenuitgifte waarover het bedrijf onderhandelt. In Londen zakte BP 2,9 procent en Total verloor 3,3 procent in Parijs.

Olieprijzen

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent tot 40,31 dollar, na eerder op de dag onder de 40 dollar te zijn gedoken. Brent-olie werd 1,7 procent goedkoper op 42,59 dollar per vat.

Unibail-Rodamco-Westfield voerde de schaarse stijgers aan in de AEX met een winst van bijna 14 procent. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voormalig Unibail-baas Léon Bressler roept medeaandeelhouders op tegen de plannen voor een aandelenuitgifte te stemmen. Het winkelvastgoedfonds wil voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven om de schuldenlast terug te dringen.

CM.com

Op de lokale markt klom CM.com 2,4 procent. Het technologiebedrijf heeft weinig last van de coronacrisis en zag de kwartaalomzet fors stijgen. Chiptoeleverancier RoodMicrotec, die ook met cijfers kwam, verloor 1,9 procent.

Ryanair verloor ruim 4,3 procent in Dublin. De Ierse budgetmaatschappij schroeft de capaciteit in de wintermaanden fors terug vanwege de nieuwe coronarestricties en dalende vraag naar tickets. Concurrenten easyJet en Lufthansa zakten tot 3,2 procent en in Amsterdam verloor Air France-KLM 2,4 procent.

De euro was 1,1704 dollar waard, tegen 1,1757 dollar een dag eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger1948 15 oktober 2020 18:33
  Kom op....snel de patiënt aan het gratis geld infuus.
  Anders zakken de beurzen omdat de werkelijke economische situatie boven komt drijven. Dit kan en mag (nog) niet. Hoe langer we hier van "wegkijken" hoe groter de dreun. Die komt er ondanks alles toch wel. En al dat gratis geld??
  Dat verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.
 2. Knarf 15 oktober 2020 18:44
  Helaas, gratis geld bestaat niet. Wellicht voor de ene partij gratis maar voor een andere partij (bv pensioenfondsen) heeft dat gratis geld zijn nadelen. Goedkoop geld in de vorm van lage hypotheekrentetarieven heeft ervoor gezorgd dat woningen in grote steden niet meer betaalbaar zijn voor agenten, onderwijzers en zorgmedewerkers. Wobke heeft een negatieve rente over leningen maar wie profiteren daarvan? De ECB maakt meer kapot dan men liefheeft. Lage rente dus Tina met als gevolg veel te hoge waarderingen voor een aantal aandelen. Geen dividenduitkering door banken, net waarom pensioenfondsen graag deze aandelen ook in portefeuille wil.

  Overigens ben ik het eens met de post van Ger1948. Zo snel al geld gecreëerd wordt, zo snel verdwijnt het ook weer.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare