Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX stevent af stevig dagverlies

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 15:52 | Views: 5.610

AEX 27 okt

545,65 -0,30 (-0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond donderdagmiddag tussentijds flink lager. De tweede golf aan coronabesmettingen die in steeds meer Europese landen tot wasdom is gekomen, krijgt nu ook vat op het beleggerssentiment. Olieconcerns behoorden tot de grote verliezers nu het vooruitzicht van verminderde economische activiteit de olieprijzen omlaag sleurt.

De AEX-index op beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 2,3 procent lager op 558,89 punten. De MidKap daalde 1,6 procent tot 838,04 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 2,7 procent.

Olie- en gasconcern Shell was van de hoofdfondsen de grootste verliezer met een een min van 5,1 procent. Bij de middelgrote fondsen verloor SBM Offshore, de maritiem dienstverlener met veel klanten in de olie-industrie, 3,8 procent. Bodemonderzoeker Fugro kelderde bijna 17 procent, maar dat had ook te maken met de de herfinanciering van schulden en nieuwe aandelenuitgifte waarover het bedrijf onderhandelt. In Londen zakte BP 4,5 procent en Total verloor 3,5 procent in Parijs.

Olieprijs

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde tot onder de 40 euro. Brent-olie daalde 2,9 procent tot 42,06 dollar per vat.

Unibail-Rodamco-Westfield voerde de schaarse stijgers aan in de AEX met een winst van bijna 12 procent. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voormalig Unibail-baas Léon Bressler roept medeaandeelhouders op tegen de plannen voor een aandelenuitgifte te stemmen. Het winkelvastgoedfonds wil voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven om de schuldenlast terug te dringen.

Ryanair

Op de lokale markt klom CM.com 3 procent. Het technologiebedrijf heeft weinig last van de coronacrisis en zag de kwartaalomzet fors stijgen. Chiptoeleverancier RoodMicrotec, die ook met cijfers kwam, verloor 1,9 procent.

Ryanair verloor ruim 4,3 procent in Dublin. De Ierse budgetmaatschappij schroeft de capaciteit in de wintermaanden fors terug vanwege de nieuwe coronarestricties en dalende vraag naar tickets. Concurrenten easyJet en Lufthansa zakten dik 4,5 procent en in Amsterdam verloor Air France-KLM 2,6 procent.

Roche

In Zürich daalde Roche 3,4 procent. De Zwitserse farmaceut profiteerde afgelopen kwartaal van de verkoop van nieuwe medicijnen en coronatests. Wel kampte het bedrijf met meer concurrentie van goedkope kopieën van oudere medicijnen en het effect van patiënten die zorg meden door de coronapandemie.

De euro was 1,1697 dollar waard, tegen 1,1757 dollar een dag eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Kaviaar 15 oktober 2020 16:38
  Frankrijk zet hakken in het zand, Macron klaar voor no deal-Brexit
  15 oktober 2020 15:51
  Laatste update: 15 minuten geleden

  De Franse president Emmanuel Macron heeft bij aanvang van de EU-top in Brussel gezegd dat zijn land klaar is voor een no deal-Brexit. Macron weigert de Franse vissers in de steek te laten op het gebied van het heikele onderhandelingspunt visserij. Nederland, Duitsland, Spanje en Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen lieten zich donderdag diplomatieker uit.

  www.nu.nl/economie/6084204/frankrijk-...

  Kijk nou, Frankrijk ligt meer dwars dan de VK. Wat een stoere taal van Macron. Frankrijk wil geen buiging maken. Typisch een Franse eigenschap. Jammer zo’n mentaliteit hoor. Dezelfde vissers hebben het korfvissen ook om zeep geholpen. Zet de EU kraan vanuit Brussel maar vast dicht voor Frankrijk!

  Het zal toch wat zijn als er geen deal komt, omdat Frankrijk zo koppig als een ezel is?
 2. forum rang 7 Kaviaar 15 oktober 2020 16:51
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 15 oktober 2020 16:26:


  Prachtcijfers van CBS over de economie i,edereen weer aan het werk behalve dan Horeca tijdelijk.
  En dan deze koersval overtrokken zoals gewoonlijk weer bij AEX.


  Precies, neem een voorbeeld aan de opgeblazen bubbels van overzee.
  Torenhoge schuld.
 3. Jan Kees van Buren 15 oktober 2020 16:53
  quote:

  Arie40 schreef op 15 oktober 2020 16:46:


  Novacyt, novavax, relief en andere toppers tegen het corona virus zullen weer flink stijgen. Het corona virus is een van de weinige plekken op de beurs waar de komende maanden geld is te verdienen. En je geld werkt mee dit sh..virus de wereld uit te helpen!  Nou zou maar een beetje voorzichtig zijn. Ik heb het in maart en september (stuk minder heftig) al gehad.
 4. forum rang 4 jan de vakman 15 oktober 2020 17:09
  Het is weer zo'n typische klikodag in amsterdam,door dat corona testen tot waanzinnige hoogten stijgen blijft het aantal besmettingen evenredig stijgen,niets aan de hand zou ik zeggen,dit is een normaal beeld van een 2e golf,geen enkele reden tot paniek,al moeten we er wel bij zeggen, de 21 eeuwse mens dacht alles naar zijn hand te kunnen zetten, niet dus, ook nu komt zo als altijd de voorspelling uit het Grote Boek precies uit; als teken van de aanstaande wederkomst van de HEILAND zullen er pestilentieen in verscheidene plaatsen zijn, goeie beste mensen;het is 4 minuten voor 12 op de wereldklok!
  De beurs heeft ook corona koorts, een hele goede klant van asml komt met giga mooie cijfers, toch -4%, unibail,wiens kantoren alleen maar meer en langduriger leeg zullen staan, knalt 14% omhoog,nu dan heb je echt zeer hoge koorts, dan ga je gekke dingen doen!!
 5. TW82 15 oktober 2020 17:09
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 15 oktober 2020 16:26:


  Prachtcijfers van CBS over de economie i,edereen weer aan het werk behalve dan Horeca tijdelijk.
  En dan deze koersval overtrokken zoals gewoonlijk weer bij AEX.


  AEX doet het vandaag beter dan de beurzen van de omliggende landen. Deze week doet de AEX het zelfs nog beter en verslaat bijna alles, ook de Dow Jones, alleen niet de S&P500 en NASDAQ en China, maar meerdere procenten beter dan in Duitsland, Frankrijk en Belgie en zelfs een tikje beter (op moment van schrijven) dan Dow Jones, dus wat is nu eigenlijk het probleem?
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare