Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Steunaanvragen VS stijgen onverwachts weer

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 15:01 | Views: 1.933 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg is onverwacht weer gestegen. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldt 898.000 nieuwe aanvragen, terwijl op een verdere daling was gerekend.

Economen hadden in doorsnee op een afname tot 825.000 gerekend. Het aantal ww-aanvragen van vorige week werd licht hoger bijgesteld naar 845.000, van een eerder gemelde 840.000. De onverwachte stijging duidt er mogelijk op dat het herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt vertraagt.

Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nieuwe aanvragen binnenstromen. Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst onder dat niveau, maar sindsdien stokt de daling.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Yandex 15 oktober 2020 18:47
    We zitten nu in de grootste economische crisis sinds WO2 en toch moeten we elke week berichten over het onverwachte lezen. De crisis is pas negen maanden bezig, moeten we dezelfde berichten echt nog vijf jaar lang elke dag lezen?

    Het zou veel interessanter zijn om berichten te lezen over hoe we nieuwe sectoren creëren en hoe we mensen daarvoor kunnen opleiden.

    Zou de crisis meteen een stuk zinvoller maken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare