Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boete voor Heineken vanwege te strenge eisen aan pubs

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 09:11 | Views: 2.446 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 17:35

90,12 +0,58 (+0,65%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken moet een boete van 2 miljoen pond betalen omdat het bedrijf te strenge eisen aan Britse pubs heeft gesteld. Dat heeft de Britse waakhond PCA, voluit Pubs Code Adjudicator, na een onderzoek van ruim een jaar bepaald. Keten Star Pubs & Bars, zou onder meer te hoge eisen aan de aan te leggen voorraden hebben gesteld.

Ketens in het bezit van brouwers mogen in het Verenigd Koninkrijk weliswaar eisen dat deze "vrije" huurders hun drank blijven inslaan, maar ze mogen andere merken niet uitsluiten. Daarnaast moeten aangesloten kroegbazen de mogelijkheid houden het bier op de vrije markt te kopen, en niet bij de brouwer zelf.

Star wordt verder verweten niet naar individuele gevallen te hebben gekeken, maar de eisen in een "grof stapsgewijs model" te hebben vervat. wel geeft de PCA aan dat de pubketen redelijk goed heeft meegewerkt aan het onderzoek, waardoor de boete lager uitviel dan het maximum.

Heineken gaf vorig jaar aan dat de PCA naar 100 pubs keek van de 2700 die Heineken er in bezit heeft. Het bedrijf vond bovendien dat de regels voor pubs in het Verenigd Koninkrijk complex en onduidelijk zijn gedefinieerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 15 oktober 2020 10:51
  quote:

  Just10 schreef op 15 oktober 2020 10:10:


  Wie gaat Heineken op je af sturen als je je eigen toko runt??


  Het nadeel voor horecaondernemers is dat minder dan 1% een eigen pand beheert.

  Je huurt vrijwel altijd van een brouwer die het pand in eigendom heeft of via een lagentermijn huurconstructie van een derde partij pacht.

  De macht ligt zodoende dus bij de brouwer.

  Te meer, omdat men nieuwe huurders vaak financieel ondersteunt met de installatie van een bar, een tapinstallatie en koelingen.

  Vrije horeca-ondernemers; ze doen alsof ze vrij zijn, maar ze zijn met handen en voeten aan contracten gebonden. Overigens is Heineken een zeer goede partij wanneer je als ondernemer goed presteert. Zowel in het uitkeringen van bonussen als in de vorm van een incentive, zoals Formule 1 kaarten. Maar zeker ook om toegang te krijgen tot hun netwerk met topondernemers.

  Daar ligt hun kracht.

  Kortom, ondernemers die steen en been klagen hebben relatief vaak zelf problemen met de business.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare