Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei lager door afnemende hoop steunpakket VS

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag lager gesloten. De hoop op een steunpakket voor de Amerikaanse economie nam af nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin verklaarde vrij somber te zijn over de kans dat er nog een nieuw coronasteunpakket komt voor de presidentsverkiezingen. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent in de min op 23.507,23 punten. De daling werd aangevoerd door de telecombedrijven en de farmaceutische sector. Telecomconcern en techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht in de Japanse hoofdindex, behoorde tot de staartgroep met een verlies van 2,1 procent. Ook de belangrijke Japanse exportbedrijven stonden onder druk door een waardestijging van de Japanse yen. Een duurdere yen maakt de producten van de exporteurs duurder in het buitenland.

In Shanghai noteerde de beursgraadmeter tussentijds 0,2 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,9 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de consumentenprijzen in september met 1,7 procent op jaarbasis zijn gestegen, tegen 2,4 procent in augustus. De producentenprijzen namen vorige maand af met 2,1 procent, tegen een daling van 2 procent in augustus. De Australische All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent.

In Seoul verloor de Kospi 0,8 procent. Big Hit Entertainment, het bedrijf achter de populaire Zuid-Koreaans boyband BTS, beleefde een succesvolle beursgang. Het aandeel verdubbelde bijna in waarde ten opzichte van de introductiekoers. Andere Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijven werden daarentegen van de hand gedaan. JYP Entertainment en SM Entertainment zakten rond 6 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links