Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Reddingsplan Alitalia loopt vertraging op'

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Een reddingsplan voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia laat waarschijnlijk langer op zich wachten. Onderhandelende partijen zouden dinsdag uit de doeken doen hoe ze de al jaren kwakkelende vliegmaatschappij in stand willen houden, maar ze hebben volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera meer tijd nodig voor een definitieve deal.

De gesprekken lopen tussen de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines, de Italiaanse tolwegexploitant Atlantia en de Italiaanse nationale spoorwegen. Die laatste twee partijen zijn ook gesprekken gestart met het Duitse Lufthansa, maar ingewijden laten aan Corriere della Sera weten dat dit vooral is bedoeld om Delta onder druk te zetten. Een definitieve beslissing over een eventuele commerciële samenwerking met de Duitsers zou komende dagen bekend worden.

Ondertussen zou Alitalia een nieuw overbruggingskrediet nodig hebben. Om niet failliet te gaan, is naar verluidt nog eens 200 miljoen tot 250 miljoen euro nodig.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links