Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit met stevige winst

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met een stevige winst gesloten. De markt maakte een inhaalslag na de positieve stemming elders in de regio een dag eerder, die werd veroorzaakt door de opluchting over de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 1,9 procent hoger op 22.207,21 punten. De bouwbedrijven waren in trek door de verwachte herstelwerkzaamheden van de forse schade die werd veroorzaakt door de tyfoon Hagibis die Japan afgelopen weekeinde trof. Kitano Construction dikte bijna 12 procent aan. Het bouwbedrijf is gevestigd in Nagano, een van de zwaarst getroffen regio's door de tyfoon die tot nu tot 66 levens heeft geëist.

De zeetransportbedrijven Kawasaki Kisen en Mitsui OSK Lines, die gevoelig zijn voor de handelsperikelen, stegen respectievelijk 5,8 en 3,3 procent. Ook robotmaker Fanuc, die veel omzet haalt uit China, zat in de lift en kreeg er 2,9 procent bij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent. Het optimisme over de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde handelsdeal met China nam af. Peking liet weten nog verder te willen praten met Washington voor er handtekeningen kunnen worden gezet onder het gedeeltelijke handelsakkoord. In Seoul steeg de Kospi 0,1 procent en ook de All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links