Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BASF en Avantium bakkeleien over Synvina

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 07:06 | Views: 4.622

Avantium 15:00

6,60 +0,30 (+4,76%)

BASF SE NA O.N. 10 aug

49,10 +0,64 (+1,31%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chemiebedrijf Avantium heeft een meningsverschil met partner BASF over het gezamenlijke bedrijf Synvina. De twee ruziën over wanneer aan de investeringscriteria moet zijn voldaan. BASF dreigt daarbij zich uit het samenwerkingsverband terug te trekken.

Avantium en BASF praten momenteel over een oplossing voor het meningsverschil. Volgens BASF moet op 5 december aan de criteria zijn voldaan. Avantium meent dat toen afgelopen januari een verlenging van de overeenkomst met twee tot drie jaar werd getekend, de deadlines automatisch ook opschoven.

Synvina is in 2016 opgericht om op commerciële schaal de stof FDCA te maken volgens een door Avantium ontwikkelde techniek. FDCA kan vervolgens gebruikt worden om het plastic PEF te maken dat onder meer gebruikt kan worden voor voedselverpakking, textielvezels en in de auto-industrie.

Volledig zeggenschap

Als BASF zich terugtrekt uit het samenwerkingsverband, houdt Avantium volledige zeggenschap over Synvina.

BASF laat weten dat de gesprekken nog lopen en dat de uitkomst nog ,,open'' staat. Synvina gaat vooralsnog gewoon door.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BASF SE NA O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen
Avantium 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BASF SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare