Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fitch verlaagt rating ABN AMRO

Gepubliceerd op 15 september 2020 17:34 | Views: 6.513 | Onderwerpen: banken, Fitch

ABN AMRO BANK N.V. 17:35

7,42 +0,08 (+1,04%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor ABN AMRO verlaagt van A+ naar A. De outlook die het ratingbureau voor de Nederlandse bank hanteert blijft negatief. Dat betekent dat een volgende verlaging niet uitgesloten is.

Fitch wijst op de verhouding tussen verschillende soorten schulden en bezittingen die bij ABN AMRO niet op orde is als reden voor de verlaging. De negatieve outlook wordt veroorzaakt door het coronavirus en de economische klap die op de uitbraak volgt. Daardoor zijn er onder meer risico's voor de winstgevendheid en de kwaliteit van de bezittingen. Wel kan ABN AMRO zonder verdere kleerscheuren uit de coronacrisis ontsnappen omdat er gezonde financiële buffers en genoeg liquiditeit zijn, stelt Fitch.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 53% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 15 september 2020 18:24
  ABN veroorzaakt deze downgrade dus zelf omdat ze een deel van de leningen die dus volgens Fitch minimaal 10% van het vreemd vermogen moeten zijn aflost.

  Gestraft voor prudent beleid dus omdat ze geld over hebben.

  Ze moeten nu dus ook nog extra gaan aflossen in het deel van de 90% zodat dat andere deel weer meer dan 10% wordt om die rating terug te krijgen.

  Je kan er natuurlijk ook gewoon lak aan hebben aan die op winst bejag zogenaamd onafhankelijke reeting agency's rapporten.

  Dit bericht was overigens al tijdens de beurs bekend en niet pas nabeurs.

  Het internet vind dit bericht op de website van Fitch om 17.04 uur, dus dat is het tijdstip voor iedereen en natuurlijk ruim ervoor de betalende klanten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare